ZATVOR ILI DOBROTVORNI RAD: Zbog neplaćenih prekršajnih kazni Srbi radije biraju OVO!

resetke

Foto: Dnevne.rs /pixabay

UŽICE – Predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić ukazuje da se u Srbiji radije ide u zatvor, nego na rad u javnom interesu i najavljuje da će se ubuduće više raditi na tom problemu.

Prema njegovim rečima, ljudi izbegavaju rad u javnom interesu, čak i kada nemaju sredstava da plate kaznu, jer smatraju da ih takav rad degradira.

[adsenseyu5]

“Cilj društveno korisnog rada ili rada u javnom ineteresu je dvostruk. Tim radom nešto se pruža zajednici, a sa druge strane on ima vaspitno edukativni karakter”, rekao je Pašalić za Glas zapadne Srbije.

DECA SU MI REKLA DA IH SMARAM: Otišla sam kod psihologa i šokirala se njenim savetom

” Na primer, dobro bi bilo da počinioci koji su povratnici u saobraćajnim prekršajima društveni rad obavljaju na mestima gde će se uveriti koliko njihovo nepridržavanje saobraćajnih propisa može dovesti do teških posledica. Recimo, u banji Melenci, gde mogu videti svoje vršnjake u veoma lošem stanju posle saobraćajnih nesreća, sa teškim telesnim povredama i sigurno će posle toga imati drugačiji odnos prema bezbednosti u saobraćaju”, rekao je Pašalić.

(VIDEO) TEŽAK LANČANI SUDAR kod Arene: Ima povređenih! (FOTOGRAFIJE S LICA MESTA)

” U narednom periodu više pažnje ćemo pokloniti edukaciji i objašnjavanju da nije degradirajuće ako se prihvati rad u javnom interesu, za šta je, inače, neophodan pristanak počinioca prekršaja”, istakao je Pašalić.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/izvor:Tanjug)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]