ZARADE PREDSEDNIKA U ZEMLJAMA BIVŠE JUGOSLAVIJE: Iznenadiće vas Vučićeva plata u odnosu na kolege!

zemlja

Foto: youtube.com/WonderWhy

Najveća primanja u odnosu na prosečnu platu primaju članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Prema poslednjim zvaničnim objavljenim podacima, najveću mesečnu platu u regionu ima predsednik Slovenije Borut Pahor. Kako se navodi u njegovom imovinskom kartonu, dostavljenom Izbornoj komisiji, njegova mesečna primanja iznose 3.322 evra.

Više od 3.000 evra iznose mesečne plate hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović i članova Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine navodi da članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić primaju 2.862, 2.874, odnosno 3.536 evra mesečno.

Prema javnim podacima, predsednik Srbije ima trostruko manju platu od hrvatskih i BiH suseda. Aleksandar Vučić mesečno prima 1.083 evra, što je najmanja predsednička plata u regionu.

HUMANOST JELENE KARLEUŠE: Evo šta je Jelena uradila, posle Milanove potresne životne priče!

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović mesečno zaradi neto 2.423 evra.

Manje od 2.000 evra mesečno zarađuju predsednici Makedonije Đorge Ivanov (1.250) i Albanije Ilir Meta (1.425).

Ako predsednička primanja poredimo s prosečnom platom, apsolutni su rekorderi članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine, koji primaju sedam puta više od proseka u toj državi.

PRIPREMITE BIOGRAFIJU, VELIKI TRGOVINSKI LANAC ZAPOŠLJAVA U SRBIJI: Radi se 5 dana u nedelji, svaki minut prekovremeno se plaća, a traže čak 1.000 ljudi!

Predsednici Hrvatske, Makedonije i Slovenije primaju tri puta veću platu od proseka u svojoj zemlji, dok predsednik Srbije prima dvostruko više nego što iznosi prosečna plata u Srbiji.

LOPOVI OPLJAČKALI KUĆU SAŠE POPOVIĆA: Velika vrednost ukradene robe, policija traga za počiniocima

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Al Jazeeera)