ZAMALO DA DOĐE DO FIZIČKOG KONTAKTA! Lider LDP Čedomir Jovanović tvrdio da je Kosovo nezavisno, istoričar mu žestoko odbrusio (VIDEO)

emisija

Foto: Printscreen/fejsbuk-TVPink

Voditeljka je bezuspešno pokušavala da smiri strasti.

Lider Liberalno demokratske partije, Čedomir Jovanović i istoričar Saša Adamović, oštro su se sukobili gostujući u emisiji “Pravac” na televiziji Pink zbog neslaganja stavova oko Kosova, politike devedesetih koja je, po mišljenju Jovanovića, dovela do “gubitka južne srpske pokrajine” kao i “ratnih zločinaca i heroja” koji su u tome učestvovali.

Sagovornici su najpre “ukrstili koplja” po pitanju nezavisnosti Kosova, za koje je Jovanović rekao da je “davno izgubljeno”.

– Kosovo je nezavisno od Srbije. Kad bi nam ga sada dali, šta bi se desilo? Uzeli bismo ga, ali sigurno ne biste poslali svoje dete na granicu.

Mi smo 1998. godine ratovali i taj rat izgubili. Ko je za to odgovoran? Ko je ubijao po Srbiji? Ko je bacio predsednika u jamu sa krečom? Molim vas prekinite sa ratnim herojima iz prošlosti, samo su nam zlo ostavili – pitao je Jovanović.

IZNENADILA JAVNOST OBJAVOM NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Nataša Bekvalac, nakon mesec dana OTKAKO JE PRETRPELA NASILJE OD LUKE! (FOTO)

Svađa je kulminirala kada je Ademović rekao Jovanoviću da “prekine sa petooktobarskim forama” i pitao “ko još veruje da je Milošević odgovoran za ubistvo Ivana Stambolića?”

– Sram vas bilo. Hoćete da kažete da se sam ubio? Da se Ćuruvija sam ubio? Još mi kažite i da je Legija heroj.

Da se i Zoran nije sam ubio? Sram te bilo –  prešao je Jovanović na “ti” i nastavio da viče na Ademovića pa je morala da se uključi i voditeljka koja je bezuspešno pokušavala da smiri strasti.

Koje su sve optužbe pale u emisiji možete pogledati u snimku:

(Dnevne.rs /Izvor: Izvor: telegraf.rs /Tv Pink)