Za vikend rigorozne kontrole saobraćaja

policijski cas

Foto: Tanjug

Pre nekoliko dana policija je na Zrenjaninskom putu zaustavila automobil kojim je pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci upravljao 34-godišnji muškarac.

Kako je saopštio MUP, on je vozio sa 1,52 promila alkohola u krvi i pod dejstvom kanabisa i amfetamina.

Policija po statistici najviše takvih vozača pronalazi za vikend i većinom se radi o mlađim osobama. Još na početku pandemije prošle godine policija u Parizu je izdala saopštenje da se korona i stres ne mogu lečiti marihuanom i kokainom dok se učestvuje u saobraćaju

Kod nas najavljuju još rigoroznije mere za vikend, naročito posle 22 časa kada je ovakvih vozača najviše.

PROČITAJTE JOŠ

ZEMLJOTRES U OMILJENOM SRPSKOM LETOVALIŠTU: Zatreslo se grčko ostrvo

U vozilu postoji čitač biometrijskih dokumenata i to se odnosi na proveru indentiteta lica, odnosno na proveru vozila”, navodi Boban Milenković iz MUP-a Srbije.

Ukoliko patrola posumnja u psihofizičke sposobnosti vozača moguće je, iako nema aparat za otkrivanje droge na licu mesta, da vozača sprovede u prvu medicinsku ustanovu da bi ga testirali.

“Kamere u sistemu video-nadzora mogu dokumentovati niz saobraćajnih prekršaja.

Naravno, one dokumentuju i to da li je vlasnicima vozila istekla registracija i u naredenom periodu vlasnicima tih vozila biće poslato nekoliko hiljada prekršajnih poziva zbog dokumentovanih saobraćajnih prekršaja”, ističe Milenković.

PROČITAJTE JOŠ

DETALJAN SPISAK MERA KRIZNOG ŠTABA Za vikend i dalje “šalterski”, evo ŠTA NAS ČEKA od ponedeljka!

Nova vozila policije opremljena su i najsavremenijim uređajima za čitanje tablica gde odmah vide da li je vozilo registrovano i neregistrovanim vozilima ili vozilima koje potražuju izvršitelji ili neki drugi organi na licu mesta se skidaju tablice, a ona plene.

 

(Dnevne.rs/b.92)