VUK DRAŠKOVIĆ: Kosovo je izgubljeno za Srbiju

političar

Foto: AFP

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković ponovio je danas da je istina da je “Kosovo, kao državna teritorija Srbije, izgubljeno 1999. godine u besmislenom i tragičnom ratu protiv NATO-a, i da je krivac za taj istorijski poraz režim Slobodana Miloševića”.

Na sednici Glavnog odbora SPO-a u Novom Sadu, on je istakao da, međutim, od teritorije većinski nastanjene Albancima nije izgubljeno ono što je “mnogo skuplje”, a to su Srbi na Kosovu, crkve i manastiri, “i to može biti sačuvano i maksimalno zaštićeno”.

“U strateškoj saradnji sa SAD i EU, ostvarive su i korekcije sadašnjih granica između Srbije i Kosova, sporazumi o izvesnim poboljšanjima Ahtisarijevog plana, koji su Albanci prihvatili, dogovori o zajedničkim kompanijama Srbije i Kosova, o uklanjanju graničnih prelaza, o još mnogo čemu”, rekao je predsednik SPO-a.

Foto: Tanjug/​Filip Krainčanić

Kako je saopštio SPO, Drašković je ponovio i da su tzv. zamrznuti konflikt i čekanje dana kada će Rusija i Kina “poraziti Zapad” samo “ponor u koji se gura Srbija”.

       

(Dnevne.rs/izvor: espreso.rs)