Vučić se obraća naciji tačno u 13 sati!

predsednik

Tanjug/​Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se naciji u sredu u 13 sati. Povod Vučićevog obraćanja je sve gora epidemiološka situacija u Srbiji.

Predsednik će govoriti o novim merama u borbi sa korona virusom.

U poslednja 24 sata u Srbiji su na korona virus testirane 9.430 osoba, pozitivno je 1.053, dok je nažalost preminulo pet osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 38 pacijenata.

Podsetimo, pre dva dana smo imali 26 osoba na respiratorima, dakle povećanje je juče bilo od čak 50 odsto! Takođe, juče je još jedna brojka bila zabrinjavajuća – u bolnice je za dan primljeno čak 107 osoba, odnosno svaka treća koja je bila pozitivna na kovid-19 testu.

PROČITAJTE JOŠ: PAKLENA SEDMICA PRED NAMA?! Predrag Kon očekuje sve veći broj UMRLIH i poručuje: VANREDNO STANJE jedino što može da nas spasi!

Na bolničkom lečenju juče smo tako imlai 768 ljudi. Jedina brojka koja je juče bila u padu jeste ona o broju zaražanih – 341, ali to je očekivano za ponedeljak, jer se manje ljudi tokom vikenda testira, i predstavlja zatišje pred buru.

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas)