VUČIĆ PORUČIO FRILENSERIMA: Porez mora da se plati, pregovori samo o tome od kada

predsednik

FDoto: Tanjug

Predsednik Srbije je naveo da postoji prostor da se pregovara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas frilenserima da protesti nisu nikakvo rešenje i da oni jedino mogu sa državom da pregovaraju o tome od kada treba da se plati porez, a ne da li ga treba platiti.

Na pitanje novinara da li država ima plan kako da reši pitanje naplate poreza frilenserima koji su najavili radikalziaciju protesta, Vučić je odgovorio da je već rekao da postoji prostor da se pregovara.

– Protesti nisu rešenje za bilo šta, već sam rekao da ima prostora da se razgovara, ali ne da li će da plaćaju ili ne porez već o tome da se vidi od kada da se plaća porez. A, o tome, da li ćete da platite porez se ne pregovara i nikada se neće pregovarati – poručio je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

Srđa Janković objasnio koliko traje imunski odgovor nakon primljene vakcine protiv korone

Po pitanju o radikalizaciji protesta, kaže da je to kao kada nekakvi levičarski fanatici iz Novog Sada najavljuju da će da ruše institucije i sajtove i sve drugo.

– Nema problema, zato sledi krivična odgovornosti i sve drugo, razgovor je mnogo pametniji i bolji izbor – poručio je Vučić.

Dodaje da je apelovao na vladu da pokuša da razgovara sa frilenserima, ali da će svakako morati da plate poreze, kao i da je besmisleno da neko misli da će to da reši motkama i sličnim.

(Dnevne.rs/Tanjug)