VUČIĆ O MALO POZNATIM DETALJIMA IZ PORODIČNOG ŽIVOTA: Kad me Vukan vidi, osmeh mu je od uva do uva! A da li mu menjam pelene…

predsednik

Foto: Fonet

Predsednik Aleksandar Vučić u božićnom razgovoru za Kurir otvoreno je govorio o malo poznatim detaljima iz svog porodičnog života

Kako priznaje, žali što više vremena ne provodi sa decom…

* U 2017. dobili ste još jednog naslednika, sina Vukana. Imate li vremena za decu?

– Stvarno se iskreno kajem što nemam dovoljno vremena za decu. Ni na koji način ne mogu da ga odvojim. Beskrajno ih volim – i Danila i Milicu i Vukana. Nemam vremena za njih. Evo, juče se Milica sredila, pa ju je tata malo izveo, proveli smo dva sata zajedno.

Neverovatno je koliko je postala ozbiljna i odgovorna devojka. To je negde prošlo pred mene. Od sreće sam skoro zaplakao kad sam video koliko je napredovala.

Napredovala je u nemačkom jeziku, ruski i engleski već govori perfektno. Hoće i turski da nauči. Kaže mi: “Čini mi se po sluhu da bih mogla da ga brzo savladam.” Jezici joj idu perfektno. Engleski govori bolje od mene, ruski joj je kao srpski.

* Uvek pričate o Milici?

– Nekako sam za žensko dete vezan. Što se Vukana tiče, on je blagorodno i dobro dete.

NARODNI OBIČAJI I VEROVANJA ZA BOŽIĆ: Evo šta će vam doneti LJUBAV I NOVAC, a šta ne smete da uradite!

* Ne plače noću?

– Nije dete koje mnogo plače.

* Na koga liči?
– Bolje bi bilo da ne lični na mene (smeh). A što se Danila tiče, on i Vukan imaju jednu zajedničku osobinu, a to je da mnogo više pokazuju emocije nego što ih pokazuje Milica. I to vidite i na licu Vukana i kod Danila. Ima cuclu “Crvena zvezda”.

* Da li presvlačite Vukana, jeste li mu promenili pelene?

– Kupao sam ga i brišem ga, ali malo vremena imam. Da vam kažem, kad vidi oca…

* Ozari se?
– Da. Pokazaću vam slike. Bio je i u Predsedništvu. Osmeh od uveta do uveta kad me vidi. Valjda zato što me nedovoljno viđa.

NARODNI OBIČAJI: Čime se UKRAŠAVA i od čega se mesi BOŽIĆNA ČESNICA (RECEPT)

* Da li Danilo podržava SNS?
– Mislim da da, ranije je bio izraziti nacionalista, a danas mi se čini da mnogo više podržava politiku koju vodi njegov tata. On je dobro dete, a siguran sam da će biti pošten, odgovoran i ozbiljan čovek.

MILORAD DODIK: Neće biti nikakvih baza NATO-a u BiH

(Dnevne.rs/Izvor:Kurir.rs/Sandra Mališić, Jelena Velinović)