VREME JE DA OKRENETE NOVI LIST: Znakovi koje ne smete da ignorišete u vezi!

ljubav
Da li je osoba sa kojom smo u emotivnoj vezi prava za nas često nismo sigurni. Čak ni veza od više godina nije pravi pokazatelj. Otkrivamo najčešće znake kada bi trebalo da krenete dalje sami.

Ne možete da budete ono što jeste
Prijatelji vam govore da ste se promenili. Pazite šta govorite i radite jer se bojite partnerove reakcije ili je u prošlosti već bio kritičan prema vama. Uz njega nikad niste potpuno opušteni, čak ni nakon duže veze. Ako ne možete biti ono što stvarno jeste pored svog partnera, vreme je da se zapitate zašto ste još s njim. Niko nije vredan tolike žrtve.

[adsenseyu1]

Nesrećni ste
Istina je da partneri nisu odgovorni za našu sreću, ali bi, svakako, trebalo da nas razvesele i olakšaju dane. Ako je taj neko prava osoba za vas, uživaćete u vezi i biti zadovoljni. Ako ste većinu vremena nesrećni, a posebno kada je uz vas, to je mogući znak da ta osoba nije za vas.

Iscrpljuje vas
Umesto da vas veza puni energijom, većinu vremena ste emocionalno iscrpljeni. Uvek ima neki prigovor ili generalno negativan pogled na život. Osoba s kojom ste odlučili da provedete život trebalo bi da vas podiže, a ne spušta. Ne bi trebalo da se osećate kao da ste na poslu.

Faktor prijatelja
Ako nekoga ne želite da predstavite prijateljima, to nije dobar znak. Ako on ne želi da upozna vaše prijatelje, to je drugi znak. Uzmite u obzir ukoliko vam najbolji prijatelji izraze zabrinutost zbog vaše veze. Često baš oni mogu objektivno sagledati situaciju. Važno je da budete otvoreni i spremni da čujete šta vam imaju reći.

Nikada ne zamišljate zajedničku budućnost
Nakon što neko vreme provedete zajedno, normalno je da počinjete da razmišljate kakva bi vam bila zajednička budućnost. Ako nikako ne možete da zamislite zajedničku budućnost, možda je vreme da razmislite zašto ste s nekom osobom.

[adsenseyu1]

Različiti kao dan i noć
On voli da izlazi svako veče i da dugo spava. Vi volite da budete kod kuće i ranije ustanete. On želi da ste svako veče zajedno, a vi želite i slobodno vreme i za prijateljice. Kompatibilnost je ključna za srećnu i stabilnu vezu. Ako vi i vaš partner imate različite poglede na neke ključne stvari, to će sigurno otežati vašu vezu.

Niste uzbuđeni što ga vidite ili čujete
On vas zove, a vi pustite da telefon odzvoni do kraja ili ga izbegavate. Shvatili ste da vam je sasvim svejedno da li je pored vas. Mnogi od nas zbog straha od samoće pristaju na veze koje ih ne ispunjavaju. Izlasci bi trebalo da budu zabavni i uzbudljivi, a ne samo još jedan zadatak koji morate da ispunite. Neće vam uvek cvetati ruže, ali bi trebalo da ste ugavnom srećni što ga vidite.

Ne osećate se dobro u svojoj koži
Pored osećaja sreće, osoba u sa kojom ste u vezi bi trebalo da ima pozitivnu sliku o sebi. Naravno, svi imaju trenutke nesigurnosti, ali dok ste s partnerom, trebalo bi da se osećate lepo i da budete sigurni u sebe. Ako se uz njega osećate još gore, vreme je da se zauzmete za sebe.

Više je stvari protiv vaše veze
Analiza za i protiv može biti korisna i u ovoj situaciji. Zapišite prednosti i nedostatke ostanka u vezi. Kad uporedite liste za i protiv, jasno će vam biti koja je strana prevagnula.

Instinkt vam govori da odete
Uzmite to kao uopšteno pravilo. Unutrašnji glasovi su tu s razlogom i ne bi ih trebalo ignorisati. Najzad, naše srce zna šta je dobro za nas.

(Stil /magazin.hr)