VOZAČ “MERCEDESA” NA GRADINI REKAO JE DA NEMA ŠTA DA PRIJAVI: Carinik je RUTINSKIM PREGLEDOM spazio neobično zatvorenu kutiju za alat (FOTO)

auto

Foto ilustracija: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom 16. marta 2018. godine, na izlazu graničnog prelaza Gradina,zaplenili oko 1.500 grama neprijavljenog zlata vrednog oko 5 miliona dinara.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao “mercedes benc“ koji je od Norveške ka Turskoj vozio norveški državljanin iračke nacionalnosti.

 Sa njim je u automobilu bio još jedan putnik, takođe Iračanin sa norveškim državljanstvom.

Foto: Uprava Carina

Pošto su carinski službenici posumnjali u njihove reči da nemaju ništa da prijave za kontrolu, odlučili su se za detaljan pregled.

JASNA PORUKA VLADIMIRA PUTINA: Rusija će staviti veto na formiranje vojske takozvane države Kosovo

U prtljažniku su ubrzo, u kutiji za alat, otkrivene dve kese pune zlatnog nakita.

Foto: Uprava Carina

Interesantno je, međutim, da je jedan deo nakita toliko pocrneo da je veštak pozvan da izađe na teren i potvrdi da li je reč o tom plemenitom metalu, jer su putnici tvrdili da nije u pitanju zlato.

Analiza je pokazala da se radi o zlatu koje je prethodno paljeno, kako bi se od carinika sakrila prava priroda krijumčarene robe.

Foto: Uprava Carina

OTKRIVENI POMAGAČI UBICE JELENE MARJANOVIĆ: Na spisku za hapšenje još dve osobe!

Ukupno je zaplenjen 1.321 gram zlata i to tri zlatnika, lomljeno 22-karatno i lomljeno staro zlato od 14 karata.

Foto: Uprava Carina

Vrednost otkrivenog zlata je procenjena na oko 5 miliona dinara, a pošto je to iznos veći od trećine vrednosti automobila, i “mercedes“ je privremeno zadržan, dok su putnici platili i novčanu kaznu u iznosu od 200.000 dinara.

BABA MARTA POKAZALA ZUBE: Danas počinje da PADA SNEG, evo i do kada će trajati POSLEDNJI HLADNI TALAS ove zime

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)