VOJNIK SPASAO DETE IZ SMRSKANOG “AUDIJA”: “Trojici muškaraca nije bilo spasa, a sedmogodišnji dečak je gubio svest, znao sam šta moram…” (FOTO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Na auto-putu, nedaleko od Starog Žednika, ugledao sam kako iza šlepera stoji kolona od dvadesetak vozila austrijskih registarskih oznaka.

Usporio sam, uključio rotaciona svetla da vozačima iza mene signaliziram da uspore. Tek tada sam ugledao i strašan prizor – “audi” koji se zakucao pod prikolicu kamiona.

Istrčao sam iz saniteta da pomognem, ali za trojicu muškaraca, nažalost, nije bilo spasa. Četvrti putnik, sedmogodišnji dečak, preživeo je, ali sam se uplašio da ima unutrašnje krvarenje. Odlučio sam da ga odmah prevezem u subotičku bolnicu.

Ovako desetar Uroš Ždero (34), vozač Odeljenja za zdravstvenu zaštitu 17. mehanizovanog bataljona Prve brigade Kopnene vojske u Bačkoj Topoli, svedoči o strašnom udesu koji se u ponedeljak oko 6.30 dogodio na auto-putu između Bačke Topole i Starog Žednika. Dečaka su, kako kaže, njegovi sunarodnici već izvukli iz smrskanog vozila, ali on nije izgledao dobro.

kamion

Foto: printskrin /blic, izvor: pink.rs /promo

– Bio je kontuzovan i za par minuta nekoliko puta se budio i odmah ponovo onesvešćivao. Shvatio sam da mora što pre u bolnicu. Pokušao sam na engleskom da objasnim da hoću odmah da ga prebacim u Suboticu na preglede, ali me niko od prisutnih nije razumeo.

Govorili su nemački i turski. Srećom, jedan od njih je znao srpski, pa sam mu objasnio da je mališanu neophodan lekarski pregled – priča Ždero.Dečaka su, potom, prebacili u sanitet Vojske Srbije, a sa njima je put Subotice krenuo i pedesetogodišnji muškarac kao pratnja.

– Vozio sam brzinom na granici dozvoljene. Dečačić se u jednom trenutku probudio i počeo da plače. A meni su minuti vožnje do Subotice izgledali kao sati. Strahovao sam samo da nema neko unutrašnje krvarenje, jer je bilo jasno da je udarac “audija” u šleper bio strahovit.

Laknulo mi je kada su ga preuzeli lekari i medicinsko osoblje Opšte bolnice u Subotici. Nekako sam znao da je od tog trenutka u sigurnim rukama – priča Ždero.

ZAŠTO MILENA DRAVIĆ I DRAGAN NIKOLIĆ NISU IMALI DECE: Intimna ispovest slavnog glumca u kojoj je bio iskren do kraja! (INFO)

Da je mališan već bio u sigurnim rukama kad je on rešio da mu pomogne, o tome Ždero i ne razmišlja.- Najvažnije je da je dečak sada dobro. Nije životno ugrožen i verujem da će vrlo brzo izaći iz bolnice.Ždero je u ponedeljak posle podne, posle završenih svih obaveza, ponovo otišao da poseti dečaka.

– Želeo sam da mi lekari potvrde da je dobro, što su oni i učinili. Voleo bih da znam kako mu je ime, ali nadam se da ću imati prilike da ga vidim i zagrlim pre nego što ode za Austriju – kaže on i dodaje da je na licu mesta bio i policajac koji je odmah počeo da reguliše saobraćaj da ne bi došlo do veće nesreće.

– Policajac je sa kolegom išao iz suprotnog smera, ali je izašao iz vozila i prešao na mesto nesreće, dok je njegov kolega otišao do prvog isključenja kako bi kolima mogao da priđe do unesrećenih. Policajac je, međutim, morao da reguliše saobraćaj, jer u takvim situacijama na auto-putu može da nastane pravi haos, i ne daj bože, lančani sudar – kaže on.

   

(Dnevne.rs /Blic /Izvor: Novosti)