VLADETA JEROTIĆ JE ŽELEO DA SE OVO OBJAVI POSLE NJEGOVE SMRTI: Zbog čega je hrišćanstvo NEPRIRODNA RELIGIJA, o pravom poreklu JOSIPA BROZA TITA..

akademik

Foto: Beta

Veliki erudita prof. dr Vladeta Jerotić je sa Viktorom Lazićem pričao o smrti, knjigama, piscima, zašto pravoslavlje ima lepotu, o Darvinu, crkvi, veri, svom detinjstvu, a pre svega o porodici i ljubavi.

Nedeljnik u novom broju objavljuje delove tih razgovora, po želji nedavno preminulog akademika

O TITU 

Tito je bio zanatlija iz Kumrovca. Neki sumnjaju ko je bio. Govorio je nerazgovetno, bilo ga je teško razumeti. Pa ipak, u Kumrovcu postoji i nekoliko pravoslavnih porodica. Te pravoslavne porodice i danas govore tako, slično Titu, hrvatsko-slovenački, mešano.

On je govorio i ruski, koji mu se takođe umešao, tako da ga je čovek teško razumeo zbog te mešavine govora. Srbi ne mogu da dozvole da ih je oko malog prsta vrteo zanatlija iz Kumrovca!

ŽESTOK SUKOB U PROGRAMU UŽIVO: Voditelj je jednom rečenicom RAZBESNEO Sašu Popovića, a onda su se pogledali DIREKTNO u OČI (VIDEO)

O SEKSU

Ne može ljubav da bude ista za dvadeset godina, trideset i četrdeset ghodina. I ne treba isto.

Postoji duhovna ljubav, postoji intelektualna ljubav, postoji emotivna ljubav i fizička ljubav. Nigde nijedan idelani brak ne postoji u kome su sve četiri komponente zastupljene.

Ima nekih žena koje seks ne zanima. I onda sad, ako voli muža, izlazi mu u susret. Nema drugoga. Ali, izlazite u susret kad god traži. Jer posle kad nađe drugu razume se mlađu onda su ljubomorne.

Imao sam pacijentkinje koje nisu bile ljubomorne pa su mi govorile: Bar je mene ostavio na miru.

O HRIŠĆANSTVU

Muslimani su već početkom 20. veka postali dominantni u državcama Afrike koje su bile hrišćanske. Mnogi su napustili hrišćanstvo i prihvatili islam. Islam ima neku jednostavnost i neku prirodnost. To je prirodna religija. Hrišćanstvo je neprirodna religija.

POSTOJALA SU DVA ČOVEKA U JUGOSLAVIJI SA KOJIMA NIKO NIJE SMEO DA SE KAČI… JEDAN JE BIO TITO, A DRUGI ON! Na vrhuncu karijere bio je nepobediv, žene su uzdisale za njim! (VIDEO)

Govorio sam o tome i sa Gajšekom i vladikom Porfirijem. Kažem – hrićanstvo je neprirodna religija. Gajšek se zbunio kada sam to rekao, pa je pogledao vladiku Porfirija a avladika je rekao: Ne samo da je neprirodna nego je i nelogična religija. Jer je natprirodna.

To sam i ja hteo da kažem ali je bolje da je to rekao vladika.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor:/Nedeljnik/Priredio: P.L.)

1 Comment on "VLADETA JEROTIĆ JE ŽELEO DA SE OVO OBJAVI POSLE NJEGOVE SMRTI: Zbog čega je hrišćanstvo NEPRIRODNA RELIGIJA, o pravom poreklu JOSIPA BROZA TITA.."

  1. Ово је више булажњење сенилног старца него неко здраворазумско резоновање,а још мање научно.Разумио би то пок Јеротић…јер дође вријеме кад човјек више није у форми ни психичкој ни физичкој…

Comments are closed.