VEST KOJU JE ČEKAO CEO SVET: Evo kada će Đoković završiti profesionalnu karijeru

tenis

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković će pokušati protiv Denisa Šapovalova u finalu Mastersa u Parizu pokušati da stigne do 34. titule iz serije 1.000, a pred duel sa Kanađaninom srpski as je odgovarao na zanimljiva pitanja.

Jedno od takvih bilo je do kada će Nole profesionalno igrati tenis. Trenutno vladar ATP Tura ima 32 godine, ali kao najbolji primer za poređenje naveo je Rodžera Federa, koji sa 38 godina još ne pomišlja na kraj karijere.

– To zavisi od različitih okolnosti. Pre svega, ne mogu da razmišljam sebično i da kažem, eto, igraću tenis u punoj sezoni još deset godina, a da ne mislim o svojoj porodici. To mora da bude usklađeno s familijom, decom, ženom, našim životom. Mora da se zna koje su stvari prioritet – rekao je Đoković za “Novosti”.

DOKTOR ROGANOVIĆ OTKRIVA: Da li PROMAJA stvarno može da nas ubije?

Novak navodi da i dalje ima velikog motiva za postizanje novih rekorda.

– U suštini, i dalje se trudim da, manje-više, igram tokom sezona u onoj meri u kojoj sam igrao poslednjih desetak godina. Već sam dugo u teniskom vrhu, koji dosta troši, tako da situacija definitivno nije ista kao što je bila pre deset godina. I u smislu tela, i osećaja, i vitalne energije za igranje tenisa, ali i dalje sam motivisan. Imam podršku i supruge, i familije, braće i roditelja. Imam dobar tim oko sebe, i dok god imam taj osećaj koji se javlja svaki put kad izađem na teren, ja bih igrao tenis. Ne vidim kraj iza ugla, ali svestan sam da će vrlo brzo da dođe momenat kada ću morati da smanjim igranje. Jednostavno, moraću da se usredsredim samo na određene turnire i da na taj način verovatno izbacim “broj jedan” kao cilj, ali, o tom potom – istakao je najbolji teniser sveta.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Novosti.rs)