VESNA ZMIJANAC OTVORILA DUŠU: Kriva sam za SMRT svoja dva sina!

Nikolija

Foto: Telegraf

– Naše prvo dete, sina, Vlada Jovanović i ja smo izgubili 1986, kad sam bila u sedmom mesecu trudnoće. Spontani pobačaj se dogodio u pauzi koncerta u Mladenovcu – rekla je Vesna Zmijanac

Pevačica Vesna Zmijanac je u svojoj knjizi “Kad zamirišu jorgovani” otkrila da je tokom osamdesetih, u samo godinu dana, izgubila dve bebe, obe u sedmom mesecu trudnoće.

Vesna kaže da je u periodu najveće slave prošla kroz pravu agoniju i neopisive duševne muke.

– Naše prvo dete, sina, Vlada Jovanović i ja smo izgubili 1986, kad sam bila u sedmom mesecu trudnoće. Spontani pobačaj se dogodio u pauzi koncerta u Mladenovcu. I ne zamerite mi što scenu porođaja, koji je iznenada i prevremeno otpočeo, i faktički se događao u garderobi iza bine, a trajao je i u toku puta do Beograda, pa i nekoliko minuta u bolnici, ne mogu da opišem čak ni danas.

 

[adsenseyu4]

Jer to je jedan od onih bolova koji još uvek boli, praznina koja još uvek zjapi istom tamom i kad god se toga setim, a sećam se vrlo često, utroba mi se zgrči – rekla je Vesna i dodala da tada nije ni slutila da će godinu dana kasnije doživeti još veću bol.

– U prvih nekoliko nedelja nakon toga, dok je bol zbog gubitka bio još svež, želela sam da i ja nestanem, da me nema. Krivila sam sebe, ne tražeći nijednu olakšavajuću okolnost, i pritom sam samoj sebi smišljala takve patnje i muke kao kaznu da sam možda u jednom trenutku prešla onu granicu koja razdvaja svesno sagledavanje činjenica od umišljenih, pomalo bolesnih i grešnih zaključaka. Nisam ni slutila da me, na nesreću, čeka isto to, još gore. Vladino i moje drugo nesuđeno dete, takođe sin, i takođe u sedmom mesecu trudnoće, izgubila sam pod približno istim okolnostima 1987. – objasnila je pevačica i napomenula, da je na neki način, gubitkom beba platila grehe iz mladosti.

– Mislim da sam ih preplatila. Mislim i ja, a i moji nerođeni sinovi – da je, što se naše krvi tiče, danak namiren. Stvarno sam platila punu cenu. Odlučila sam da više nikad sebi ne dopustim da mi bilo šta drugo bude važnije od sopstvenog mira, zdravlja i porodice – poručila je Vesna, koja je posle ovih traumatičnih iskustava promenila način života, i kasnije rodila ćerku Nikoliju.

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]