VELIKA TRAGEDIJA SRPSKE PORODICE U DOBA KORONE: Otac umro od virusa, majka u bolnici, troje dece ostalo SAMO U KUĆI

virus

Foto: AFP

Meštani sela Suvi Dol kod Vranja gde ova porodica živi zabrinuti su za decu jer su sami kod kuće.

Vranje – N.A. iz Vranja preminuo je od posledica korone u Nišu,nakon njegove smrti supruga je takođe hospitalizovana, a troje dece živi i strahu da se i mama neće vratiti iz bolnice.

– Deca su dobra, ali su ipak sami izgubili su oca, sada im je i majka u bolnici. Rođaci im dostavljaju hranu i druge namirnice, ali je pitanje kako se oni osećaju – priča jedna od komšinica.

Članica gradskog veća zadužena za socijalna pitanja Danijela Milosavljević kaže za “Novosti” da je grad od prvog dana bio upućen u ceo slučaj i da deca nisu ostavljena sama, kako spekuliše.

NEKA TE ANĐELI ČUVAJU: Poslednje zbogom posle IZGUBLJENE BITKE sa koronom

– Mi smo odmah znali da postoji mogućnost da deca ostanu sama. Centar za socijalni rad je kontaktiran, deca su stavljena pod starateljstvom centra koji neposredno vodi računa o njima. Rukovodilac službe je otišao i u neposrednom razgovoru procenio da je najbolje da deca ostanu u kući – kaže Milosavljević.

Najstarije dete ima 16 godina, ostalo dvoje 14 i 9. Procenjeno je da je najstariji dečak sposoban da brine o drugo dvoje dece, ali se i dalje nad njima vrši kompletan nadzor.

Prvi test je pokazao da je majka dece negativnna, ali drugi čiji rezultati su u petak veče poslati u Vranje pokazali su da je i ona zarežena korona virusom,zbog čega su i deca testirana.

SAVSKI KEJ VRVI OD LJUDI: Postoji li objašnjenje ili opravdanje za ovakvu neodgovornost i egoizam?

PRIJATELj SA NULTIM PACIJENTOM
Preminuli N.A.(45) iz Vranja bio je u kontaktu sa nultim pacijentom sudijom iz ovog grada kod koga je virus prvo potvrđen. Na žalost ovaj mladi čovek kod koga je potvrđen virus izgubio je bitku zbog dijabetesa sa kojim se borio.

       

(Dnevne.rs/Novosti)