Vatrogasac koji je pre 10 godina vratio vlasniku novčanik sa 12.000 evra ponovo oduševio Srbiju (FOTO)

kamion

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Petar Simonović (26) pre deset godina je u centru Grocke u kojoj živi pronašao novčanik sa oko 12.000 evra i istog dana vratio ga vlasniku.

U novčaniku, osim novca bila je i izbeglička legitimacija na osnovu koje je Simonović istog trenutka krenuo u potragu za njegovim vlasnikom.

Ovoga puta Simonović je sa kolegama poslao glasnu poruku domaćoj javnosti.

Podsetimo kako je Simonović pre čitavu deceniju humanošću oduševio Srbiju

– Tog dana nisam radio. Negde oko podneva, ispred kafića koji drži moj otac video sam novčanik. U njemu je osim novca bila i izbeglička legitimacija. Sa novčanikom sam otišao u drugi kafić gde je trebalo da se nađem sa drugom i odmah sam pozvao broj telefona koji sam prethodno dobio preko 988 na osnovu podataka iz legitimacije.

Međutim, vlasnik novčanika nije bio na toj adresi, pa smo drug i ja do njega došli preko njegovih prijatelja.

Pred četvoricom svedoka u tom kafiću izbrojao sam novac. Bilo je 11.820 evra. Vlasnik novčanika nije mogao da veruje da je novac pronađen i da će biti vraćen.

BRAVO ZA POLICIJU: Zaustavljali su žene vozače i poklanjali im OVO, a povod je genijalan! (VIDEO)

Rekao mi je da taj novac zapravo nije njegov već njegovog prijatelja i da je trebalo da ga dostavi drugom prijatelju, kao i da je zbog toga što ga je izgubio hteo na sebe da digne ruku – rekao ovaj izuzetan čovek koji se i danas kao vatrogasac bori da zaštiti živote i imovinu svojih sugrađana.

 

(Dnevne.rs/Blic)