VASPITAČICE IZ SJENICE PISALE VUČIĆU: Za tri meseca primile samo POLA JEDNE PLATE

predsednik

Aleksandar Vučić – Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U lokalnoj samoupravi kao razlog za kašnjenje plata navode što PU “Maslačak” ima višak zaposlenih.

Osoblje Predškolske ustanove “Maslačak” u Sjenici je zatražilo pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer su, kako su naveli, ove godine primili samo polovinu jedne mesečne plate.

Oni su u saopštenju naveli da su ostali bez novca za hranu, lekove i osnovne životne potrebe.

“Zbog prezaduženosti Opštine pitanje je kada ćemo uopšte dobiti zaradu, pa smo, pored borbe sa ovom opakom bolešću, suočeni s borbom za egzistenciju jer su oni s minimalnom zaradom u protekla tri meseca primili tek 15.000 dinara, a među njima ima hroničnih bolesnika i samohranih roditelja”, naveli su zaposleni u toj ustanovi.

Dodali su da su Kriznom štabu za suzbijanje epidemije korona virusa uputili apel i molbu za humanitarnu pomoć za zaposlene u vidu paketa hrane i sredstava za održavanje higijene.

U lokalnoj samoupravi kao razlog za kašnjenje plata navode što PU “Maslačak” ima višak zaposlenih.

“Najveći problem je što na osnovu Odluke o maksimalnom broju zaposlenih iz 2013. godine, lokalna samouprava planira budžet za 40, umesto za 83 zaposlena, koliko sada ima ta ustanova. Za svako novo zapošljavanje pribavljena je saglasnost Opštine, ali je odobreni budžet za zarade manji u odnosu na realan”, naveli su zaposleni.

VUČIĆ OBRADOVAO SRBIJU! Počela proizvodnja ključnog leka protiv korone

O problemima Predškolske ustanove “Maslačak” su obavestili i Ministarstvo prosvete i Vladu Srbije koji su, kako su naveli, u više navrata bezuspešno pokušali da ih reše.

Obratili su se i Ministarstvu finansija kako bi dobili uvećanje mase sredstava za 42,7 miliona dinara za ovu godinu, što bi omogućilo isplatu plata ove godine.

 

(Dnevne.rs/Beta)