VANREDNA SITUACIJA U SEDAM GRADOVA SRBIJE!

koronavirus

Foto: AP/Tanjug

Stanje sa korona virusom u Srbiji nije baš zavidno, međutim nadležni se trude da virus pobedimo što pre

– Vanredna situacija proglašena na nivou 7 gradova, uključujući i grad Beograd – navela je danas na konferenciji za štampu posvećenoj epidemiološkoj situaciji ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Govoreći o školama, ona je rekla:

– Od 1. septembra na teritoriji Srbije je zaraženo 313 đaka. U toku ove nedelje je kod 54 đaka potvrđeno prisustvo ovoga virusa. Što se tiče broja pozitivnih učenika imamo trend porasta, 61 odsto u osnovnim školama u poslednjih 15 dana. Većina slučajeva je sporadična i do zaražavanja je došlo do van škole – kazala je doktorka Kisić.

Detaljno stanje po gradovima u Srbiji

Od ukupno 1.545 pozitivnih ponovo je više od polovine registrovano u Beogradu, čak 796 novih slučajeva!

PROČITAJTE JOŠ: KORONA JE POTVRĐENA KOD 50 ĐAKA: Dr Tiodorović o zatvaranju škola!

Na drugom mestu je sada Novi Sad, gde je zabeleženo još 111 pozitivnih na korona virus. Kragujevac, koji je danima bio odmah iza Beograda po broju zaraženih, sada je na trećem mestu sa ukupno 52 nova slučaja, što je za 32 manje nego juče.

Situacija je zabrinjavajuća i u Valjevu gde je prema poslednjim podacima registrovano još 44 novoobolelih, što je čak 14 više u odnosu na prethodni presek, kada je bilo 30 zaraženih.

Na petom mestu ove neslavne liste sada se nalazi Kraljevo sa 41 novim slučajem korona virusa, odnosno 11 više nego juče.

test

Foto: Reuters

Pored ovih gradova koji su već danima u alarmantnoj situaciji, broj novih slučajeva zabeležen je i u Nišu, gde je prema poslednjim podacima registrovano još 29 slučaja.

PROČITAJTE JOŠ:

Situacija se pogoršala i u Požarevcu, u ovom gradu je još 23 novoobolelih. Pored Niša i Požarevca, još jedan grad je zauzeo mesto na ovoj listi, a to je Loznica, gde je za samo 24 sata registrovan 21 novooboleli.

PROČITAJTE JOŠ: PREDRAG KON: “Policijski čas je poraz”

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 11.004 osoba, pozitivno je 1.545, dok je nažalost preminulo pet osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 47 pacijenata.