UŽASNA ISPOVEST PORODILJE IZ ŠAPCA: Doktor je jeo jabuku dok su me porađale babice, a posle ušivanja “na živo”, u meni je zaboravio gazu

doktor

Foto iulustracija: pixabay

Nataša Pjevalica iz Šapca pre 20-ak dana postala je majka po treći put. Već je dva puta prošla kroz iskustvo rađanja i mislila je da ništa ne može da je iznenadi, ali, kako to obično biva, stvarnost je demantovala.

S obzirom da je završila medicinsku školu i da je verovala u čast svoje struke, odlučila je da trudnoću prati u Domu Zdravlja u Šapcu. Sa trudnoćom je sve bilo kako treba do samog momenta porođaja u Opštoj bolnici u Šapcu.

– U bolnici ne postoji posteljina. Pet dana smo mi porodilje ležale u sobi na krvavim caršavima, bez jastuka, čak smo jod za pranje morale da nosimo od kuće. Sve trudnice pregledane su na istoj posteljini na kojoj je rađen CTG – kaže ona.

ŠMEKERSKI! AKO SI VEĆ TOLIKI PATRIOTA… Luka Milivojević sa par rečenica brutalno odgovorio Albancima iz švajcarskog tima (INFO)

Nataša objašnjava da su babice bile divne, ali da joj to nije mnogo značilo, jer je glavnu reč imao doktor.

– Pre svega, doktor nije dozvolio da mi daju na vreme doze epidurala uz reči “neka je, nisu ovo nikakvi bolovi”. U tom trenutku ja sam trpela bolove već 20 sati.  Zatim, dok su me babice porađale on je u sali stajao naslonjen na kolica sa instrumentima i jeo jabuku – priča Nataša.

Ona objašnjava da je bebi pupčanik bio obmotan oko glave i da su babice su imale poteskoća da je izvuku, ali da taj podatak nigde nije zabelezen, ni na otpusnoj listi.

– Za sve to vreme doktor nije prilazio. Onda dolazi deo sa ušivanjem, gde on počinje da me ušiva bez lokalne anestezije pod izgovorom da sam pod epiduralom, iako pre toga nije dozvolio anesteziologu da mi da dozu. Ne znam koliko konaca imam, ali doktor je gledao kako čupam kosu i molim ga da samo malo stane jer ne mogu više i kada sam se skoro onesvestila samo su otvorili vrata od terase uz reči “evo, još koji minut, gotov sam” – priča ona.

Kada je, napokon, stigla na odeljenje pomislila je da je tu kraj mukama.

FOTOGRAFISALA PORODICU U PROLAZU I OKAČILA IH NA DRUŠTVENU MREŽU: Nakon nekoliko dana saznala je jezivu vest, zbog koje se rastužila! (FOTO)

– Sutradan u viziti doktori su samo prošli pored porodilja, a 24 sata od porođaja, kad sam otišla na tuširanje, iz sebe sam izvukla ogromnu gazu koju je doktor zaboravio. Sada posle toliko dana dobijam temperaturu koja ide do 41 stepen i nalaze mi bakteriju koju sam verovatno zaradila u bolnici baš od te gaze. Primam terapiju od koje mi nije mnogo bolje i žele da me ostave u bolnici, a ja se samo pitam kome da ostavim bebu od 20 dana i još dvoje dece – kaže ona.

Nataša objašnjava da ne želi nikoga da tuži, nisu joj potrebne pare, samo je htela da njenu priču čuju.

NAJVIŠE JE OD SVIH VOLEO: On je bio prvi SUPRUG Milene Dravić i danas ima 94 godine! (FOTO)

Kontaktirali smo sa bolnicom u Šapcu kako bimo i od njih čuli šta se sve tačno izdešavalo na porođaju i kakvi uslovi vladaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali nismo ništa uspeli da saznamo. Direktor je, rekli su nam, na poslovnom putu. Bolnica je, kažu, upoznata sa ovim slučajem, ali će javnosti da se obrate tek kroz dva, tri dana.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs, G. Avalić/[email protected])

1 Comment on "UŽASNA ISPOVEST PORODILJE IZ ŠAPCA: Doktor je jeo jabuku dok su me porađale babice, a posle ušivanja “na živo”, u meni je zaboravio gazu"

  1. Dajte ime i prezime tog doktora, objavite da svi znamo ko je u pitanju…

Comments are closed.