USRED HRVATSKE UDARIO NA SRBE: Lider PSG Srbiju proglasio Severnom Korejom

glumac

Foto: Telegraf.rs

Trifunović kazao da je Kosmet izgubljen i da mu ništa ne znači, te da je od Amerike tražio da po svetu lobira za nezavisno Kosovo

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović ispljuvao je Srbiju usred Hrvatske, pa je tako za svoju zemlju rekao da je Severna Koreja, a da je Kosovo ne samo izgubljeno zauvek već da mu i ne znači mnogo!

Njegov novi ispad zgrozio je srpske zvaničnike, koji naglašavaju da građani Srbije odlično znaju ko su oni koji pljuju svoju zemlju kad god su u prilici, pa ih i ne podržavaju.

Govoreći o Kosovu, Trifunović je rekao da “tu, osim Velikog Trnavca, najveće fabrike droge, i Trepče, ozbiljnog rudnika, nema puno”. Lider PSG prepričao je i razgovor koji je imao u Beogradu s političkim savetnikom u američkoj ambasadi. Glumac je čak Amerikancu predlagao da pritiska zemlje da priznaju nezavisno Kosovo.

“Gotovo je s Kosovom”

– Razgovarali smo o Kosovu i rekao sam mu: “Gospodine, vi ste oteli Kosovo. Kosovo nije naše. Mi se ne možemo tući s vama da vratimo Kosovo, to je nemoguće”… Mi ne možemo vratiti Kosovo, ali nismo ni za razgraničenje, to je potpuna budalaština. Mi smo za to da se pomogne tim Srbima koji žive tamo ko zna koliko vekova… Ne može se pritiskati Srbija da prizna Kosovo.

Pritiskajte Rusiju, Španiju, Kipar, Slovačku, Brazil. Neka Indija prizna Kosovo. Uostalom, kakav je to način? Prvo ste nam uzeli Kosovo, sada hoćete da ga priznamo… Kosovo je uzeto i gotovo – poručio je Trifunović u intervjuu za Jutarnji list.

On se posebno potrudio da hrvatskoj javnosti Srbiju predstavi kao “jednu malu Severnu Koreju”, da on živi “u maloj despotiji, maketi Severne Koreje” i da je “čak bilo bolje za vreme Slobodana Miloševića”. Novi lider PSG se na kraju pohvalio i da u njegovom PSG ima fantastičnih ljudi – “od uličnih baraba do univerzitetskih profesora”.

ŠTA SERGEJ ZAISTA MISLI O KOSOVU? Glumac se konačno oglasio, sad je sve mnogo jasnije

Komentarišući ispad lidera PSG, potpredsednik SNS Milenko Jovanov za Kurir kaže da Trifunović i njemu slični opozicioni lideri obožavaju da bacaju ljagu na Srbiju:

Pljuje gde god stigne

– Fascinantna je potreba svih lidera opozicije da u svakoj prilici koja im se ukaže pljuju po Srbiji i o njoj govore na najgori mogući način, a čini se da posebnu inspiraciju za to dobiju kada govore za hrvatske medije. To najbolje govori kako o njima, tako i o tome zašto ih građani Srbije ne podržavaju. Narod u Srbiji podržava one koji se bore za Srbiju, a ne one koji je pljuju kad god su u prilici.

Zorana Mihajlović

Trifunović nastavlja gde su stali Đilas i Jeremić

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže za naš list da Trifunović nastavlja tamo gde su stali Vuk Jeremić, Boris Tadić, Dragan Đilas…

ALEKSANDAR VUČIĆ: Kompromis oko Kosova nije poraz, nego pobeda za budućnost Srbije

– Već viđeno. Već smo imali Jeremića, Tadića, Đilasa… Svi su išli okolo i tužno govorili o svojoj zemlji. To govori o njima. Suština je da možemo da se volimo ili ne, poštujemo ili ne, ali ljubav prema svojoj zemlji treba da je iznad svega, naročito ako ste političar. A da idete okolo i govorite ružno o svojoj zemlji?! Pa to nije lepo – rekla je Mihajlovićeva.

(Dnevne.rs/Izvor: I.K.,S.S., Kurir.rs)

2 Comments on "USRED HRVATSKE UDARIO NA SRBE: Lider PSG Srbiju proglasio Severnom Korejom"

  1. Ništa on nije slagao

Comments are closed.