UPOZORENJE, AKO VIDITE OVOG ČOVEKA – ZOVITE POLICIJU: Terorista iz Tunisa krenuo u Srbiju?! (FOTO)

lice

Policija i dalje traga za Rafikheom Taijarijem, za kojeg se sumnja da je jedan od saučesnika Sejfedina Rezguija, koji je ubio strane turiste u poznatom letovalištu

Navodni saučesnik ubice koji je masakrirao 38 nevinih turista u Tunisu, pokušava da dođe do Evrope, rekla je njegova porodica.

Za Rafikhea Taijarija, kojeg je policija opisala kao opasnog, se veruje da je asistirao Sejfedinu Rezguiju u napadu na strane turiste u gradu Sus, u petak.

[adsenseyu1]

Porodica ovog 28-godišnjaka je otkrila se on trenutno nalazi u Libiji i da je u potrazi za brodovima koji prevoze migrante preko Mediteranskog mora. Policija traga i dalje za njim, kao i za Mohamedom bin Abdalahom, drugim saučesnikom.

– Policija zna da se nalazi u Libiji, ne razumem zašto nam pretresaju kuću – rekao je saučesnikov otac, Mohamed, koji pritom insistira da je njegov sin nevin.

Foto: Tanjug/AP/Tunisia TV1

– Napad se dogodio i ministri su rekli da mora da se otkrije ko je kriv, a pošto su im tajne službe u očajnom stanju, sada nas sve uznemiravaju – nastavio je priču Mohamed.

Rekao je da je njegov sin najstariji od trojice sinova i da je studirao na fakultetu za međunarodno poslovanje, kao i da zna engleski, francuski i italijanski jezik.

[adsenseyu1]

2012. godine je polagao ispite kako bi postao policajac, ali nije uspeo da dobije posao. Onda se zaposlio u korisničkom servisu, a potom kao računovođa.

Foto: Profimedia/Caters News

Zvao je porodicu na svaka dva meseca, ali otac tvrdi da nije dao informaciju gde živi.

– Svi mladi koji odu u Libiju ili u Evropu, roditeljima ne govore gde su jer misle da ćemo ih mi sprečiti. Možda se uplašio pa je odlučio da ne ode u Evropu – kaže Rafikheov otac.

Policija i dalje traga za saučesnicima Rezguija, nakon što je objavljeno da je bio na kokainu kada jeubijao turiste na plaži u severnoj Africi.

Foto: ISIS

Podsetimo, 38 ljudi poginulo je u petak u turističkom mestu Sus. Tuniski 23-godišnji student Rezgui izvukao je pušku “kalašnjikov” iz unutrašnjosti suncobrana i otpočeo krvavi pir na plaži i pored bazena hotela Riu Imperial Marhaba u Susu, pre nego što je ubijen.

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)