UPOZNALA JE TITA SA 12 GODINA: Jedno Brozovo pitanje PROMENILO joj je život

pevačica

Foto: printscreen

Pevačica Snežana Đurišić je sa 12 godina upoznala Josipa Broza Tita koji joj je promenio život, a posle toliko godina, konačno je otkrila sve detalje.

Naima, za karijeru jedne od najpopularnijih pevačica narodne muzike, zaslužan je ni manje ni više, nego tadašnji predsednik – Tito.

“Nastupala sam na festivalu Beogradsko proleće, to je bilo u maju 1971, tada sam imala 12 godina. Pevala sam pesmu “Rođendanska torta” i to je bila prava senzacija. Novine su danima pisale o tome. Posle toga sam dobila poziv od Tita da dođem na Beli dvor 25. maja, na njegov rođendan”, rekla je Snežana nedavno.

Snežana je otkrila da je bila presrećna što je predsednik pozvao, ali i kakve muke je imala u tom trenutku.

 

[adsenseyu4]

“Ima li veće časti nego kad predsednik države u kojoj živite poželi da baš vi budete tu i onda se još nađe i neki način. To sve Bog reguliše”, rekla je ona i dodala:

“Razlog je bilo to moje školovanje jer sam ja želela da se muzički obrazujem, a u Kraljevu u to vreme nije bila srednja muzička škola. To je bio razlog zašto je tata tražio prekomandu za Beograd, ali oni mu nisu dali, nisu mu dali da ode. Eto, desilo se to. Ja sam samo odgovarala na pitanja predsednika.”

Foto: printscreen

Ona je u emisiji “Premijera – vikend specijal” otkrila i detalje razgovora sa predsednikom, kojih se i dan danas seća.

 

[adsenseyu1]

“”Kako se zoveš”, “Koju školu učiš”, “Šta ti rade roditelji”, “Šta bi volela da budeš kad porasteš”, bila su pitanja koja mi je postavljao. Rekla sam da bih volela da budem pevačica, ali da ne mogu tu školu da završim jer je nema u Kraljevu a tati ne daju prekomandu. Onda me pitao gde tata radi, ja sam sve to znala “Vojna pošta 86 20 Kraljevo”, sve sam to znala. I eto, to je tako bilo. Nisam ja ništa tražila, odgovarala sam na pitanja samo. Nije on ništa ni rekao tada, to je bio jedan običan razgovor. A onda je samo stiglo u junu ili julu, ne znam tačno, samo znam da je tata došao i rekao: “Selimo se, dobio sam prekomandu””, ispričala je pevačica.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:Kurir.rs)

 

[adsenseyu2]