UMRO U MANASTIRU OSTROG: Rus preminuo dok je čekao na poklonjenje Svetom Vasiliju!

manastir

Foto: wikipedia

Jurij Nikolajevič Kamnev iz Moskve prilikom dolaska u Gornji manastir pao je dok je čekao red na poklonjenje moštima svetitelja. Hitna pomoć samo konstatovala smrt

RUSKI državljanin Jurij Nikolajevič Kamnev iz Moskve (59) preminio je tokomposete Manastiru Ostrog. On je u hram došao sa grupom poklonika i prilikom dolaska u Gornji manastir, posle Liturgije, pao je dok je čekao red na poklonjenjemoštima Svetog Vasilija. Odmah su stigle ekipe Hitne pomoći i policije koje su samo mogle da konstatuju smrt.

Manastir Ostrog vest o smrti preneo je 16. avgusta.

[adsenseyu5]

Nakon što je konstatovana smrt, mitropolit Amfilohije je odslužio mali pomen i zatim održao kratku besedu.

-Prvi slučaj da se neko upokoji ovako u ovoj svetinji. To je neko Božije znamenje Jurijevo. Gospod ga je primio ovde u ovoj svetinji i da mu Bog oprosti sve grehe voljne i nevoljne i da ga upokoji sa Avramom, Isakom i Jakovom i Svetog Vasilija Ostroškog koji ga je na čudan način prizvao na ovo mesto da odavde krene u carstvo Nebesko -kazao je mitropolit Amfilohije.

Portal Manastira Ostrog preneo je da je Kamnev poslednjih godinu dana često boravio u Crnoj Gori, a u manastir Ostrog često je dovodio grupe poklonika iz Rusije.

[adsenseyu1]                           [adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: Novosti)