UHAPŠEN SINIŠA JASNIĆ! Koristio biznis kartice udruženja za plaćanje računa putem post terminala i podizanje gotovine sa bankomata (FOTO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su odgovorno lice Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Siniša Jasnić (1965) zbog postojanja osnova sumnje da je proneverio novac te organizacije i time je oštetio za više od 13 miliona dinara.

Sumnja se da je Jasnić, kao lice ovlašćeno za raspolaganje finansijskim sredstvima na računima Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, od maja 2013. do decembra 2017. godine samoinicijativno koristio biznis kartice udruženja za plaćanje računa putem post terminala i podizanje gotovine sa bankomata – saopštio je MUP.

Kako je MUP saopštio, Jasnić se tereti da je tako pribavljeni novac koristio za svoje potrebe i da suprotno Zakonu o računovodstvu, te iznose nije u potpunosti pravdao računima, niti je o tome obaveštavao Skupštinu Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.

– Na osnovu izvoda iz biznis platnih kartica i proknjiženih računa u računovodstvu Sportskog saveza Srbije utvrđeno je da nepokriveni trošak iznosi 13.187.359 dinara, za koliko je, kako se sumnja, S.J. oštetio Univerzitetski sportski savez Srbije – saopštio je MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo pronevera osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

sumnjiceni

Foto: Beta

“Blic” je u više od 10 tekstova izneo teška kršenja procedura USSS-a kojima je pribegao Jasnić, koji je bez odluke Skupštine osnovao preduzeće za Univerzijadu i sam sebe postavio za direktora, a zatim samo za master plan, navodno, platio fantastičnih 572.000 evra…

(Dnevne.rs /Izvor: Blic)