UDALA SE SA 14. GODINA, U 16. GODINI JE RODILA: Ovo je priča o Mirjani koja je slavila 30 godina od razvoda kao svadbu (FOTO)

svadba

Foto: telegraf

Vest da je Mirjana Milovanović (62) iz Jagodine proslavila 30 godina razvoda kao najveseliju svadbuobišla je region, ali tek kada nam je ova žena otkrila svoju životnu priču shvatili smo da je za nesvakidašnje slavlje imala debeo razlog.

– Nisam još imala ni 15 godina kada sam se udala, muž je bio dve godine stariji. Meni nije bilo do udadbe, ali takvo je to vreme bilo naročito u našem kraju, svi su se ženili i udavali mladi.

-Muža mi je našla strina, ja sam ga znala sa igranki, možda sam ga tri puta samo videla, jer su zabave bile retke. Priznajem, bio je lepuškast, nije se na njemu videlo kakav je stvarno – priseća se Mira svojih bračnih početaka.

Mirjana se na svojoj “svadbi” najviše veselila Foto: Telegraf

– Ubrzo su do njene porodice stigli abrovi da Mirin budući izabranik baš i nije najbolja prilika, ali njeni roditelji nisu hteli da prekrše datu reč. Nerado sam otišla kod njega, a ono tamo puna kuća… deda, baba, svekar, svekrva, zaova… i svi piju. Ja mlada, posle dva meseca sam ostala u drugom stanju, gde ću…

Komšije glumačkog para OTKRILE NEPOZNATE detalje o njima

-Nije to vreme bilo kao sada, nisam smela da se žalim roditeljima, a i bilo me strah.

Ova žena je jedva dočekala razvod, dokaz su pesme koje je naručivala Foto: Telegraf

Prvog sina sam rodila sa 16, a drugog sa 18 godina, život mi je bio nikakav, muž ljubomoran, maltretirao me, ali sam sve trpela zbog dece – priča Mirjana.

– Nada u boljitak rodila se nakon što je muž otišao na rad u Švajcarsku. Borila sam se na sve načine kako bih ga ubedila da i mene odvede, da nisam otišla u Cirih mislim da danas ne bi bila živa. Mislila sam da će tamo u inostranstvu i muž da mi se popravi, da će se izlečiti od alkoholizma, ali je sve bilo po starom. Trpela sam sve dok nisam dovela decu u Švajcarsku, a onda sam rekla:

– Ovo je kraj. Muž nije hteo da me pusti, pretio mi je, ali nisam odustajala. Kada sam se razvela, ponovo sam se rodila. Nisam birala posao, počela sam u kujni jer nisam znala jezik, pa u šanku, na kraju kao konobarica… Nije mi bilo lako, pre 17 godina sam operisala tumor na kičmi, pa sam stekla invalidsku penziju – kaže ova hrabra žena.

Nedaće sa kojima se suočavala je nisu slomile već su je ojačale, ali su u njoj probudile svest o potrebi da se pomogne bližnjima u nevolji.

– Znam dobro kako je nemati pa od svoje penzije stalno pomažem drugima. To me usrećuje, naročito kada dajem deci – kaže Mira.

KAKO IZABRATI NAJTVRĐE JAJE: Bićete APSOLUTNI POBEDNIK USKRSA, zato poslušajte ove savete

Sa mužem nije u kontaktu niti želi da ga vidi.

– Čula sam da je u penziji, ne sećam se kada sam ga poslednji put videla. Kažu mi ljudi, bilo pa prošlo, ti problemi i muke, ali ja ga ne želim više u svom životu. Ovako mi je super, ne treba mi ni on, niti nameravam više da se udajem – ističe Mirjana i dodaje da za dve godine planira još jedno slavlje.

I naravno, bacala je bidermajer Foto: Telegraf

– Vesela sam žena i ne propuštam priliku za slavlje. Za dve godine stičem pravo na starosnu penziju, pa će to biti povod da ponovo okupim ljude koje volim da se zajedno proveselimo – najavljuje Mirjana.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs, D.K.)