UBISTVO U BELOJ CRKVI: Satarom raskomadao druga da bi mu oteo 5.000 evra (FOTO)

mesto-zlocina
Raskomadano telo Pavela Anke (75) iz Grebenca pronađeno je juče u Beloj Crkvu u porodičnom domu Milana Grujičića (38).

Osumnjičeni Grujičić je posle višečasovnog policijskog uviđaja sproveden u pritvor.
U kuću monstruma policajci su prvo došli tragajući za Grujičićevim prijateljem Pavelom iz Grebenca, čiji je nestanak pre devet dana prijavio žrtvin sin. Sumnja se da je Grujičić najpre Pavela Anku ubio hicima iz pištolja, a potom ga satarom raskomadao i delove tela spakovao u nekoliko kesa. Međutim, nije uspeo da iz kuće iznese kese. Njih dvojica su bili dobri prijatelji, a Pavel, inače devizni penzioner, često mu je davao novac za hranu.

[adsenseyu5]

Pronalazio mu i posao
– Ubijeni Pavel je bio dobar čovek i često je dolazio kod Milana. Pomagao mu je finansijski kad god bi mladiću zatrebalo novca. Milanu je povremeno i pronalazio sezonske poslove u Rumuniji – pričaju komšije monstruma.

Motiv ovog monstruoznog ubistva još je nepoznat, a osumnjičeni se branio ćutanjem. Ipak, postoji indicija da je Anka ubijen zbog novca i veruje se da je u trenutku ubistva kod sebe imao oko 5.000 evra.

Porodica Anka važi za uglednu u Grebencu, malom selu u opštini Bela Crkva, gde gotovo svi meštani imaju nekog člana porodice na radu u inostranstvu.
Ispred porodične kuće, u glavnoj seoskoj ulici, juče je stajao Pavel, sin ubijenog, koji nosi očevo ime. Još nije bio svestan kako mu je Grujičić ubio oca.

Ubica Milan Grujičić

– Poslednji put sam se s ocem čuo 9. februara, kada sam ga pozvao iz Nemačke. Majka mi je došla u goste i hteli smo da čujemo kako je. Razgovarali smo negde oko 14 časova, a već uveče telefon mu je bio nedostupan. Tako je bilo i naredna dva dana.

[adsenseyu1]

Majka i ja smo rešili da dođemo u Srbiju i policiji prijavimo nestanak. Danima sam ga tražio po Beloj Crkvi. Ne znamo šta nas je snašlo, još uvek sam u neverici i ne mogu ni da pretpostavim šta je bio ubičin motiv – priča vidno potreseni sin i objašnjava da ne poznaje ubicu.  

Skupljao antikvitete

Pavel Anka je često u novčaniku imao velike sume novca. To su znali svi u Beloj Crkvi jer je važio za strastvenog kolekcionara antikviteta. Često je išao po domovima sugrađana i kupovao vredne umetnine, pre svega nameštaj, koje je s velikom ljubavlju i pažnjom sakupljao u svom porodičnom domu. Davao je novac i za Fudbalski klub Vultrul iz Grebenca.

Pavel Anka uvek nosio velike sume novca

Kuća u kojoj je otkriven brutalni zločin nalazi se na izlazu iz Bele Crkve prema selu Kusić, ka državnoj granici sa Rumunijom. Tokom policijskog uviđaja tu je bio veliki broj komšija.

– Dobro sam poznavala obojicu. Ne mogu da verujem da je Milan uradio tako nešto. Pre devet dana došao je kod nas na večeru. Saopštio nam je da mu je u gostima bio Pavel, ali da se vrlo brzo vratio u Grebenac. Nismo ništa posumnjali, mada nam je bilo čudno jer je Milan pojeo samo jedan krompir i ostavio pun tanjir hrane – prisetila se komšinica osumnjičenog monstruma.

(Blic)