UBICI SUPRUGE MAJE I SINA MIHAILA USKORO OPTUŽNICA: Evo zašto se na to čekalo četiri meseca

Foto: Telegraf, Srpski telegraf, Facebook/Maja Đorđević

Optužnica protiv Marka Nikolića (42), koji je u julu ove godine ubio sina Mihaila (4) i suprugu Maju Đorđević (38) u Rakovici, trebalo bi da bude podignuta do kraja meseca.

Prikupljanje dokaza protiv Nikolića okončano je nakon četiri meseca rada na predmetu, i sada je pitanje dana kada će beogradsko Više tužilaštvo podići optužnicu protiv ubice, saznaje se iz izvora bliskih istrazi.

[adsenseyu5]

– Istraga za teško ubistvo privodi se kraju nakon što su tužilaštvu dostavljena sva potrebna veštačenja, uključujući i ona o psihološkom stanju Nikolića. Prikupljeni su i materijalni dokazi, Tužilaštvo je uzelo iskaze i od svedoka i od oštećenih radnika Centra za socijalni rad Rakovica koji su teško povređeni dok su pokušavali da savladaju ubicu. Optužnica bi trebalo da bude podignuta do kraja novembra – govori Blicov sagovornik.

Podsetimo, Nikolić je kobnog dana trebalo da Maji vrati sina Mihaila, jer su imali deljeno starateljstvo. Umesto da joj vrati dete u Centru za socijalni rad, dete je gušio i sa jedva živim mališanom u rukama došao u Rakovicu. Sina je bacio pred Maju, a nju krvnički nasmrt izbo nožem.

SRBIN KOJI JE BIO NA HRVATSKOJ STRANI U VUKOVARU: Ratovao protiv rođenog brata, nisu se videli 26 godina!

Žena je preminula na licu mesta, a dete izdahnulo od povreda.

Branislava Katanić, sestra nesrećne Maje, rekla je kako očekuje najmanje 40 godina zatvora za monstruma.

– Svaka kazna koju bi on dobio bila bi mala. Da postoji hilljadu godina zatvora, ni to ne bi bilo dovoljno za sve što je uradio. On je golim rukama ubio svoje dete, svoju krv, i majku svog deteta – ispričala je teškim glasom Branislava.

POLUDELI OD BESA! HRVATSKI VETERANI U NEVERICI: Evo zašto traže hitnu smenu Aleksandra Stankovića sa HRT! (INFO)

Nikolić se na saslušanju prema savetu advokata branio ćutanjem. Monstrum je prethodno nekoliko puta osuđivan, a suđenje za nasilje nad Majom pred Drugim osnovnim sudom, trebalo je da počne nekoliko dana posle jezive tragedije.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:Blic.rs)

[adsenseyu2]