U trudnoći joj rekli da će njena beba imati problema: Danas devojčica (9) pati od BOLESTI za koju lekari ne znaju o čemu je reč (VIDEO)

dete

Foto: Printscreen Youtube/Barcroft TV

Devetogodišnja Kejti Renfro pati od toliko retkog poremećaja da on još nema ni službeni naziv. Stručnjaci se trude svim silama da otkriju o čemu je reč, ali zasad još ne uspevaju da identifikuju njeno stanje i čak razmišljaju da poremećaj nazovu po Kejti.

Kejtina majka Endži kaže da čeka dijagnozu još od rođenja svoje ćerke, kojoj je odmah u startu dijagnostikovana megalencefalija, prekomerni rast mozga.

[adsenseyu5]

– Doktori još uvek pokušavaju da otkriju šta je s Kejti. U šestom mesecu trudnoće otkriveno mi je s kakvim će se problemima nositi moje dete, ali još dan-danas ne znamo o čemu je reč i zbog čega Kejti ima takvo lice. Bila je na nekoliko operacija i skinuto joj je samo masno tkivo – kaže Endži.

Kejti je dosad bila na mali milion pretraga i pregleda, ali i dalje ostaje misterija od čega boluje ova devetogodišnjakinja s Floride. Dosad je bila na operaciji mozga, uklanjanju dve ciste i krajnika, pa na korekciji obraza, ušiju i jezika.

Sad sam bio na moru u Crnoj Gori i nikad više!

Pohađa osnovnu školu za decu s poteškoćama u razvoju, ali je sposobna je za rad na računaru uz pomoć svojih učitelja.

– Njena najbolja osobina je karakter. I osmeh, prekrasno se smeje – kaže Kejtina starija sestra, 18-godišnja Megan.

Majka Endži nadovezala se da Kejti voli život bez obzira na sve poteškoće, a njeno stanje i dalje ostaje medicinska misterija.

BALKANSKI PROROK OTKRIVA: Vučić će vladati, Trampova zgrada će goreti, a popularan ESTRADNI PAR očekuje raskid (FOTO)

– Mi ćemo joj ulepšati život koliko god je to moguće, a ona nam neka sve to vrati svojim prekrasnim osmehom – zaključila je Endži.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Srbija Danas.com)

[adsenseyu2]