U SPLITU SVE VIŠE TURISTA IZ SRBIJE: “Nemamo jezičku barijeru, a imamo puno toga zajedničkog”

more

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Mnogi već pakuju kofere za odlazak na odmor. Ima i onih koji još nisu doneli odluku gde će da provedu slobodne dane i odmor.

Da li im i koliko u izboru pomažu turističke organizacije, jesu li turistički radnici spremni za ovu sezonu, kakve nas cene očekuju na popularnim destinacijama i koje će sve manifestacije domaćini organizovati tokom leta, u “Jutru” su govorili Emil Kukalj, direktor TO Bar, Miodrag Popović, direktor TO Beograda, i Alijana Vukušić, direktorka Turističke zajednice Splita.

Pitali smo i vas u anketi da li na izbor destinacije za odmor utiču turističke organizacije i 58 odsto vas je odgovorilo potvrdno.

Vukušićeva je, na pitanje koliko imaju gostiju iz Srbije u Splitu, rekla:

GROM IH UDARIO DOK SU VODILI LJUBAV NA ADI CIGANLIJI ISPOD ŽALOSNE VRBE: Skandal nastao tek u bolnici

“Beležimo rast vaših gostiju. Mi smo destinacija koja nemamo jezičnu barijeru, imamo puno zajedničkih interesa, a kada se tome pridoda i to da je Split grad bogate i kulturne i prirodne baštine, dobre hrane, sporta, muzike i festivala, brojni su razlozi zašto treba doći u Split”, rekla je ona.

Kukolj je rekao da se u Baru 28. juna organizuju “Igre bez granica”, te da je to jedan od razloga zbog kojeg bi turisti trebalo da posete ovaj grad.

POJEDINI TURISTI OTKAZUJU LETOVANJE U CRNOJ GORI: Užasan prizor, pojavile se slike (FOTO)

Govoreći o Beogradu, Popović je istakao da su London i Beograd dve najbrže rastuće destinacije u Evropi.

       

(Dnevne.rs/Izvor: b.92)