U RATU STEKLA POSEBNO IME! Evo kako je SRPSKA SNAJPERISTKINJA od sportistkinje završila na krvavom bojištu Ukrajine!

vojska

Foto: YoutubePrintscreen/Новороссия Актуальные новости

Zbog oreola misterije, ali i ubojitog snajpera zbog kog se proslavila, Bagira je poprimila gotovo mitski status među našim borcima.

Bagira, najpoznatija snajperistkinja na ukrajinskom frontu, u stvari je Danijela Lazović, Srpkinja iz Gornjeg Milanovca. Mediji su ranije otkrili njen životni put – od uspešne sportistkinje preko osuđenog dilera droge i monahinje, do “zaštitnog lica” Srba na ukrajinskom ratištu.

Ukrajinski špijuni nedavno su na internetu ponovo objavili spisak svih srpskih boraca na njihovom ratištu. Prema podacima naših službi, broj se smanjuje, ali ova tema uvek preti da se negativno odrazi na diplomatske odnose dve države.

Među srpskim dobrovoljcima koji ratuju na strani proruskih snaga posebno odjekuje ratno ime Bagire, žene snajperiste, koja je u jednom periodu bila možda i najpoznatiji strani borac na tom krvavom bojištu

Ukrajinski mediji u više navrata pisali su o ovoj Srpkinji, ali njen identitet, detalji iz života i način na koji je regrutovana do sada su ostali skriveni. U svim pojavljivanjima u tamošnjim medijima ili na društvenim mrežama maramom je skrivala lice i nikada nije govorila o svom životu.

Zbog oreola misterije, ali i ubojitog snajpera zbog kog se proslavila, Bagira je poprimila gotovo mitski status među našim borcima. Ipak, iako životna priča ove tridesetdvogodišnje devojka iz Gornjeg Milanovca liči na filmsku, ona nikako nije pozitivan herojski primer ratnice kakvom je predstavljaju.

– Danijela Lazović je kao mlada trenirala rukomet i bila je jako uspešna u sportu. Zbog treninga se iz Gornjeg Milanovca preselila u Golubac, blizu manastira Tumane. U jednom trenutku je htela da promeni veru, da bude muslimanka, međutim, odustala je i rešila da ode u manastir. Nikom nije bilo jasno kako je do toga došlo pošto smo znali njenu prirodu. Nisam siguran ni da je tada bila punoletna – priča izvor blizak porodici snajperistkinje. Danijela je tada dobila  i novo ime je – mati Ksenija

– Često je odlazila za Beograd, mada niko nije znao zbog čega. Navodno je ostajala kod neke prijateljice. Čim bi napustila manastir, skidala je mantiju i ponašala se potpuno drugačije. Njeni odlasci na Kosovo bili su sve češći, sve je bilo pod velom tajne. Nakon nekog vremena postala je sumnjiva policiji – kaže izvor.

POSLEDNJI DETALJI STRAVE I UŽASA U KOTEŽU: Popio kafu sa snajom, pa otišao da UBIJE MAJKU (INFO)

Ubrzo je, na opšte zaprepašćenje, otkriveno da “mati Ksenija” zapravo diluje narkotike, koje neretko i sama konzumira, nastavlja naš izvor. Zbog tog dela je uhapšena i osuđena na zatvorsku kaznu. Nakon izlaska iz zatvora, Danijela doslovno nestaje. Prekida kontakte sa porodicom, prijateljima i počinje potpuno novi život. Prema saznanjima Srbiju napušta novembra 2014. godine.

– Otišla je na teritoriju istočne Ukrajine, u mesto Snežnoe, i pridružila se komandi “Oplot”, u čijem sastavu je delovala proruski orijentisana paravojna jedinica pod nazivom “Srpski husarski puk”. U okviru ove jedinice Lazovićeva je bila na poziciji pešadinca, dok je kasnije raspoređena u vod koji je specijalizovan za obaranje bespilotnih letelica. Učestvovala je u više oružanih akcija na području Donbasa, gde se isticala veštinama u rukovanju snajperom – navodi sagovornik

Protiv Danijele Lazović viši javni tužilac u Beogradu je juna 2015. godine preduzeo dokazne radnje zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo učestvovanje u ratu ili u oružanim sukobima. Pošto se nije odazivala pozivima, naloženo je da se ona dovede na saslušanje, ali je policija utvrdila da godinama ne živi na adresi na kojoj je prijavljena, kao i da članovi porodice ne znaju gde se ona nalazi. U Ukrajini je od tada postala prava “ikona” proruskih dobrovoljaca, a neretko je iznosila i političke stavove.

Tokom intervjua koji je dala donjeckoj novinskoj agenciji, na tečnom ruskom jeziku govorila je da se protivi članstvu Srbije u EU, navodeći da je na ukrajinsko ratište došla isključivo iz zahvalnosti prema Rusiji i njenom narodu. Da li su isključivo motivi časti presudili u njenom odlasku na ratište, nije poznato: “plata” za ovakve ratne usluge varira u zavisnosti od zasluga i čina ratnika i nekada iznosi i do 2.000 dolara mesečno.

U javnosti se u junu 2016. godine pojavila informacija o pogibiji Bagire u sukobu sa ukrajinskim snagama bezbednosti u okolini mesta Gorolovka, ali se ispostavilo da je reč o dezinformaciji. Ona već nekoliko godina živi u Rusiji sa partnerkom

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas)

Be the first to comment on "U RATU STEKLA POSEBNO IME! Evo kako je SRPSKA SNAJPERISTKINJA od sportistkinje završila na krvavom bojištu Ukrajine!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*