U KAFANAMA SU ODGRIZALI KOMADE STOLOVA DOK JE PROLAZILA JEVREMOVOM ULICOM: Napustila nas je ČUVENA GLUMICA, a njen život je bio KAO FILM

glumica

Foto: Printscreen

Poznata glumica Marija Baksa preminula je u 74. godini u Beogradu.

Glumica je popularnost stekla sedamdesetih godina prošlog veka. Bila je angažovana u filmovima među kojima su zapaženiji “Kiklop” i “Davitelj protiv davitelja”. Za nju su uglavnom bile rezervisane slobodnije uloge koje su joj donele popularnost.

Karijeru na filmu je počela ostvarenjem “Svi bokseri idu u raj” dok je posebno zapažena bila u filmu “Mlad i zdrav kao ruža”. U tom filmu je tumačila glavnu junakinju rame uz rame sa Draganom Nikolićem.

Snimala je i u SAD i u Italiji gde je i živela.

HOROR Otac (18) slomio glavu rođenoj ćerkici, nije joj bilo spasa! Lekaru se slošilo kada je video šta joj je uradio

Beogradska legenda kaže da su dok je prolazila Jevremovom ulicom muškarci u kafanama odgrizali komade stolova.

Marija je bila svesna svoje lepote, a muškarce je zavodila krupnim zelenim očima, plavom kosom i širokim osmehom. Čim je kročila na javnu scenu postala je jedna od miljenica čitave Jugoslavije, a i dan danas se priča o njenoj fatalnosti i misterioznosti.

U isto vreme u prvi plan izašle su Beba Lončar i Marija te su ih mnogi poredili i između njih stvarali rivalitet.

Debitovala je kao dvadesetjednogodišnjakinja u filmu “Bokseri idu u raj” da bi 1971. godine zablistala punim sjajem u kontroverznom ostvarenju Joce Jovanovića “Mlad i zdrav kao ruža” kada joj je dodeljena glavna ženska uloga.

Sedamdesetih godina seli se u Italiju, gde snima film za filmom.

Tokom života u italijanskoj prestonici uspela je da se “progura” u javnim krugovima, a neverovatnom brzinom je osvajala svojim šarmom i lepotom. Baš zahvaljujući njoj u Beograd je svojevremeno dolazio čuveni fotograf Angelo Frontoni, a u nju je beznadežno bio zaljubljen veliki producent grčkog porekla Ovidije Asonitis.

Ovaj Grk je nekoliko puta prosio Baksu koja ga je uporno odbijala.

Ipak, jedan muškarac je uspeo da osvoji srce lepe glumice, a radi se o biznismenu Milojku Veljoviću. U braku su dobili kćerku Taritu.

ĆERKA I SIN DEJANA PANTELIĆA BOLUJU OD DIJABETESA: Lana došla kod oca u emisiju, njene reči treba dobro zapamtiti

Deo života je provela u Rimu gde se bavila prodajom antikviteta.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)