U 20 GRADOVA SRBIJE: Fondacija Đoković ulaže 700.000 evra za škole i vrtiće (INFO)

djokovic

Foto: AP / Tanjug

Novak Đoković fondacija će do kraja godine, kroz 20 projekata u Srbiji, uložiti 700.000 evra u rekonstrukciju i adaptaciju školskih objekata i vrtića i nabavku opreme u 20 gradova Srbije

Novak Đoković fondacija će do kraja godine, kroz 20 projekata u Srbiji, uložiti 700.000 evra u rekonstrukciju i adaptaciju školskih objekata i vrtića i nabavku opreme u 20 gradova Srbije, najavila je danas direktorka Fondacije Jelena Đoković.

Ona je na konferenciji za novinare u Sportskom centru Novak istakla da je na konkurs pristiglo više od 1.400 prijava, od čega je odabrano 20 projekata.

To govori o surovoj realnosti da deca u Srbiji rastu i školuju se u veoma lošim uslovima, objasnila je Đoković.

Prema njenim rečima, planirano je da predviđeni budžet od oko 700.000 evra donese dobrobit za oko 5.000 mališana širom Srbije.

Ceo tim Novak Đoković Fondacije radi za dobrobit srpskog društva i to je nešto što mene i mog muža pokreće da nastavimo da investiramo u budućnost naše zemlje kroz filantropsku misiju, rekla je Đoković.

[adsenseyu1]

Supruga najboljeg tenisera sveta je apelovala na kompanije i pojedince da se pridruže njihovoj misiji za unapređenje budućnosti Srbije.

Uz ocenu da u Srbiji, nažalost, vlada nepoverenje u nevladine i humanitarne organizacije, ona je istakla da Novak Đoković stoji iza kvalitetnog ulaganja i poštovanja ljudi, saradnika i svih učesnika u humanitarnim aktivnostima.

teniser

Foto: reuters

Sve što radite, radite s ciljem da pomognete nekom, u saznanju da se to radi da mnoga deca imaju mnogo bolje detinjstvo i budućnost, i meni je to najbitnije, naglasila je Jelena Đoković.

Projektna menadžerka Fondacije Gorana Džudža Jakovljević je predočla cilj da se pomogne rani razvoj i obrazovanje dece u Srbiji.

Naša želja je da pomognemo, ne samo deci u razvijenim delovima. Samo jedan projekat je realizovan u Beogradu, svi ostali u siromašnim opštinama, gde lokalne uprave ne mogu da se bave decom kako ona to zaslužuju, rekla je Jakovljević.

Kako je naglasila, ulaganje u uslove za dobro i zdravo odrastanje se kasnije odražava na sve segmente društva i BDP svake zemlje.

[adsenseyu1]

Najveći projekti biće izvedeni u Aleksandrovcu, gde će biti rekonstruisana stolarija vrtića Naša radost i u selu Medševac kod Niša, gde će stara škola biti adaptirana u vrtić, kao i rekonstuisano dečje igralište vrtića Bambi u Užicu i toaleti vrtića Bambi Požega.

Prvo će biti završeno uređenje igrališta u Novom Bečeju i opremanje dvrorišta tri vrtića u Srbobranu.

Kako je rečeno na konferenciji, cilj je da najveći deo projekata bude završen do kraja godine.

Od 2012. Fondacija Novaka Đokovića uložila je tri miliona evra za projekte kojim je obuhvaćeno 6.500 dece i uređeno 14 škola u Srbiji.

(Beta)