“Tvoja hrabrost i snaga će nam uvek biti inspiracija” Poslednji oproštaj Mihajlovih drugara rasplakaće mnoge

tuga

Foto: printscreen/RTS

Mladi srpski fizičar Mihajlo Sporić će danas biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, a već danima zemlja se oprašta od genija koji nas je prerano napustio.

Mihajlovi prijatelji Sara, Jovana, Mina, David i Rastko su se putem umrlica oprostili od njega potresnim rečima navodeći da su ponosni što su bili deo njegovog života.

“Sa tobom je sve uvek bilo posebno, svaka igra je imala više smisla, svaki trenutak ispunjen. Ponosni smo što smo bili deo tvog života, tvoja hrabrost i snaga će nam uvek biti inspiracija”.

Poslednji ispraćaj Mihajla biće skroman i dostojanstven. Po ustaljenom običaju, kada su u pitanju sahrane u Aleji zaslužnih građana, držaće se dva govora, jedan u kapeli, a drugi na samom grobnom mestu.

Mihajlo Sporić (21) preminuo je nedavno u Kembridžu od kancera pluća. Bio je višestruki zlatni olimpijac i državni prvak iz oblasti fizike, osvajao je medalje na matematičkim takmičenjima…

Mihajlo Sporić

Foto: Printscreen/Politika

Biće ustanovljena nagrada sa njegovim imenom, koja će se od sledeće godine dodeljivati srednjoškolcu koji se bude posebno istakao u oblasti fizike.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)