TUŽNO! Evo zašto je BEBA (2) sama šetala ulicama Beograda

otac

Foto: Pixabay

Dvogodišnji dečak pronađen je u ponedeljak veče kako sam luta Ulicom maršala Tita u beogradskom naselju Višnjica!

Majka mališana je ubrzo pronađena, a na saslušanju u policiji se pravdala da „nije želela da napusti svoju bebu, već je verovala da o dečaku u tom trenutku brine njegov otac“?!

Dečak je ubrzo po pronalasku prebačen na Institut za majku i dete. Da policija ipak sumnja na to da su ga roditelji namerno ostavili jer više jer više nisu želeli da brinu o njemu, ukazuje i činjenica da je posle pregleda dečak u pratnji socijalnih radnika  odmah prebačen u Cenatr za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

Sam na ulici

Kako su policiji ispričali očevici, uplakano dete je samo tumaralo ulicama ovog naselja.

– Slučajni prolaznici u ponedeljak  oko 21 sat  zatekli su malog dečaka kako sam i uplakan ide ulicom. Pošto u blizini nije bilo starije osobe koja ga čuva i brine o njemu , zabrinuti građani odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć. Na lice mesta brzo su stigle ekipe, saslušale očevice, a dete je iste večeri prevezeno na Institut za majku i dete. Tamo su doktori detaljim pregledom utvrdili da dečak nije povređen. Ubrzo zatim policija je našla i majku mališana koja se policajcima pravdala da je mislila da je dečak u tom trenutku bio sa ocem – navodi izvor upućen u slučaj.

PAŽNJA: U ovih osam gradova u Srbiji ima komaraca zaraženih virusom Zapadnog Nila!

U Gradskom centru za socijalni rad kažu da su upoznati sa slučajem, ali da o njemuzbog zaštite interesa  maloletnog deteta ne mogu javno da govore.

Smešten u Zvečanskoj

– Gradski centar za socijalni rad je već preduzeo, a tek će preduzimati mere kada je ovaj slučaj u pitanju. Učinićemo sve da se osigura bezbedost deteta i optimalni uslovi za njegov rast i razvoj. Napominjemo da Centar za socijalni rad u ovakvim slučajevima protiv roditelja pokreće i postupak pred sudovima kako bi im se oduzelo roditeljsko pravo.

SRPSKI TURISTI PAŽNJA, AKO IDETE NA LETOVANJE U GRČKU OBAVEZNO PROČITAJTE: Sva grčka ostrva odsečena od sveta

U Institutu za majku i detenezvanično je rečeno da je dete u ovu ustanovu primljeno u ponedeljak  kasno uveče u dobrom opštem stanju.
– Posle detaljnih pregleda ustanovljeno je da je dečak zdrav i da nema povrede, zbog čega smo ga ujutru otpustili. On je u pratnji nadležnih socijalnih radnika u utorak u prepodnevnim satima prebačen u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici – nezvanično su rekli u ovoj ustanovi.

           

(Dnevne.rs/Izvor: Informer)