TUŽNA PRIČA KOJA JE POTRESLA SRBIJU DOBILA NAJTUŽNIJI MOGUĆI KRAJ: Ovo je konačna sudbina BAKE (87) koju NIKO NIJE HTEO!

starica

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Baka Lj. P. (87) iz sela Prvonek kod Vranja, koju niko šestoro dece nije mogao da preuzme i stara se o njoj nakon lečenja u ovdašnjoj bolnici, biće smeštena u prihvatilište za stare Centra za razvoj usluga socijalne zaštite, potvrdila je Dragana Arsić, direktorka Centra za socijalni rad u Vranju.

Arsićeva navodi da je u dogovoru sa Zdravstvenim centrom i Centrom za razvoj usluga socijalne zaštite, preuzimanje Lj. P. obavljeno u utorak oko 13 časova.

– Baka se nalazi u Prihvatilištu za stara lica, a naš tim će odmah početi da radi na trajnom zbrinjavanju starice.

Postoje dve mogućnosti za trajno zbrinjavanje, prva je da baka ode u hraniteljsku porodicu, a druga u neki od dom za stara lica.

ROĐACI ODSEKLI GLAVU SNEŽANI ZBOG OSIGURANJA?! Telo nađeno u šumi, a ovo je bio njen POSLEDNJI TELEFONSKI POZIV!

Socijalni radnik je uspeo da stupi u kontakt sa troje od njene šestoro dece.

– Oni su se izjasnili da nisu u mogućnosti da brinu o starici, te brigu o njoj preuzima naša ustanova, navodi Arsićeva.

Ona dodaje i da je Centar za socijalni rad podneo krivične prijave protiv dece LJ. P. zbog zanemarivanja njihove majke.

Slučaj starice LJ. P. koju sa Internog odeljenja Bolnice u Vranju nema ko da preuzme otvorio je pitanje odnosa prema starim i nemoćnim ljudima.

Slepu i nepokretnu staricu nedeljama niko od šestoro njene dece nije želeo da prihvati nakon bolničkog lečenja, što je nakon objavljivanja u medijima izazvalo veliku pažnju javnosti, kritika i komentara.

POLOMLJEN MU NOS: Manijaka iz tramvaja koji je zlostavljao devojčicu napao cimer iz zatvora

Odlukom Grada Vranja, u ovakvim slučajevima Centar za socijalni rad preuzima obavezu starateljstva, a kompletna imovina štićenika prelazi u vlasništvo lokalne samouprave.

O licima koje porodica odbaci staraju se gradske institucije socijalne zaštite i sistem je dobro uhodan, ali je potrebna dobra i pravovremena koordinacija svih nadležnih, ukazuju iz lokalne samouprave.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: OK radio/Lokalne vesti Vranje)