Turci nudili Tijani Bošković BOGATSTVO da igra odbojku za njih, a evo šta im je ona rekla

Tijana

Foto: FIVB

Zvanično najbolja odbojkašica sveta, reprezentativka Srbije Tijana Bošković, imala je ponudu da zaigra za nacionalni tim Turske.

Turci su Tijani 2011. godine nudili ogromno bogatstvo kako bi obukla dres njihove reprezentacije, međutim, ponosna Srpkinja nije imala dilemu – glatko ih je odbila.

Tijanin otac Ljupko u jednom razgovoru za Kurir 2014. godine je rekao da je za nega bilo nezamislivo da njegova ćerka igra u bilo kom dresu koji nije s grbom Srbije.

“Nudili su nam super uslove u Turskoj, ali ja to ne bih podneo. Ne bih podneo da igra za bilo koju drugu reprezentaciju osim srpske. Ponosan sam što je moja Tijana Srpkinja. Ma, ponosan sam nju u svakom smislu. Došla je iz male sredine i uspela da se dokaže”.

Atraktivna odbojkašica Stefana Veljković imala je BURNU VEZU sa poznatim košarkašem, a onda se zaljubila u DVE GODINE MLAĐEG (FOTO)

Tijani su nudili ogroman novac, pasoše za nju i sestru, sjajan ugovor u Galatasaraju ali nije želela da izneveri svoju zemlju.

– Te 2011. godine moja porodica i ja bili smo gosti u Istanbulu. Nudili su sestri i meni pasoš, a Galatasaraj ugovor… Nisu pitali šta košta. Ali, da ne bude zabune, nije bilo šanse da prihvatim. Iako je sve to što su nudili izgledalo kao bajka, niti sam pomišljala na to, niti bi tata to podneo. Samo Srbija je dolazila u obzir! Evo i dan danas me zovu drugarice i bivše saigračice Hercegovine, čestitaju, pričaju kako su navijale, to je još jedna potvrda da nisam pogrešila – sa ponosom je tada pričala Tijana.

Jupiter u Strelcu od 8. novembra do 3. decembra 2019: Najviše sreće će imati Strelčevi, Lavovi, Ovnov

Tijana je rođena u Trebinju. Karijeru je počela u Hercegovcu iz Bileće. 2011. je prešla u Partizan Vizuru i osvojila je dve titule prvaka države, jedan kup i dva superkupa. Trenutno igra u turskom klubu Ezačibaši.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir sport)