TUGA: Preminuo Predrag Marić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova! (FOTO)

VEST

Dnevne.rs

Kako se navodi, nakon nekoliko dana stabilizovanog zdravstvenog stanja, njegova klinička slika se u poslednja tri, četiri dana pogoršala,

Nakon toga je u petak i u subotu nekoliko puta reanimiran.Mariću je korona virus potvrđen 28. decembra.

Osim temperature nije imao nikakvih tegoba, ali je, ipak, upućen na skener na kojem je dijagnostikovana početna upala pluća. Tada nije primljen u bolnicu.

Međutim, kako navode izvori, temperatura ga je lomila. Nakon nekoliko dana njegovo stanje zahtevalo da bude hospitalizovan, pa je 3. januara 2021. godine smešten u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović”.

PROČITAJTE JOŠ

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE: Užasno sam uplašen, OD OVOGA SMO SVI STRAHOVALI! (INFO)

Pet dana nakon što je hospitalizovan u ovu zdravstvenu ustanovu, tačnije 8. januara Marić je intubiran i priključen na respirator.

U međuvremenu su lekari otkrili da ima tromb, koji je trebalo da mu operišu, ali su čekali da mu se stanje stabilizuje.

preminuo

Foto: YoutubePrintscreen/leonardo erdelji

Marić je, inače, bio i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.Kako  se već najavljivalo, on je uskoro trebalo da ode u penziju

Prvi vatrogasac Srbije, kome se najviše verovalo u nevoljama i elementarnim nepogodama, podneo je zahtev za penzionisanje početkom novembra prošle godine, iako mu mandat na mestu pomoćnika ministra ističe u maju 2022. godine.

Uslov za penziju je ispunio prošle godine, a zahteva za penzionisanje je njegova lična i profesionalna odluka.Marić je jedini visoki policijski funkcioner čija funkcija skoro 15 godina nije bila upitna.

Za načelnika Sektora za vanredne situacije postavljen je 2007. godine odlukom ministra Dragana Jočića, čiji je pomoćnik bio. Na istoj funkciji je bio i za vreme Ivice Dačića, kao i za vreme Nebojše Stefanovića.

Diplomirani je pravnik a u MUP-u se zaposlio 1990. godine. Karijeru je započeo u Upravi za protivpožarnu i tehničku zaštitu.

Načelnik Odeljenja za inspekcijski nadzor u Upravi protivpožarne policije postao je 2003. godine, zamenik načelnika Uprave 2004. godine, a načelnik 2005. godine.

U tom periodu, osim Marića, karijerno priznanje dobili su svi vatrogasci formiranjem zasebnog Sektora u MUP-u 2007 godine.

Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada

 

Dnevne.rs, SrbijaDanas