TRIFUNOVIĆU ZAPEVAJ ČAVOGLAVE S TOMPSONOM! Ono što Novak radi je mazohizam i ludilo! ĐUKA NE ODUSTAJE! (VIDEO)

Novak

foto: Reuter, Printscreen/Youtube

Ne stišava se bura oko “političkih stavova” jednog od istaknutijih funkcionera SNS Vladimira Đukanovića.

Đuka je u žižu javnosti dospeo pre neki dan, odmah posle izjave Novaka Đokovića da će na ovom Svetskom prvenstvu u fudbalu navijati za Hrvate.

Đukanovića je to mnogo pogodilo, pa je krenuo da se frlja izrazima “idiot” i “mazohista” na račun najpoznatijeg srpskog sportiste.

PROBLEMI U HRVATSKOJ REPREZENTACIJI: Dva asa neizvesna za finale protiv Francuske!

Tu priča tek dobija zamah. Na Đuku se na društvenim mrežama obrušio gnev svih onih koji tu njegovu izjavu smatraju aktom ludila, a jedan od njih bio je i Dragan Đilas.


Odmah potom oglasio se i predsednik Srbije poručivši da je on najveći navijač Novaka Đokovića i pritom ukorivši Đukanovića zbog “prejake reči”

Đuka se, međutim, nije dao. U emotivnoj ispovesti na svom Jutjub kanalu naprednjak je objasnio kroz kakvu je ličnu dramu prošao u proteklih 48 sati.

Na početku dubok uzdah, pa onda kreće:

“Poštovani prijatelji, vidim da se povela nenormalna hajka protiv mene koja se pretvara u patologiju, zato što sam izneo stav da svako ko u Srbiji navija za hrvatsku reprezentaciju za mene predstavlja idiota. Ja taj stav neću promeniti ni za šta na ovom svetu

Ali mi je skandalozno ko vodi tu kampanju. I kako pokušavaju da politički profitiraju oni koji su inače od našeg sporta kroz marketing sebi napravili reklamu. Isti oni koji su imali potrebu da idu od turnira do turnira, ne rešavajući probleme građana, već se slikajući s Novakom Đokovićem u Vimbldonu i Rolan Garosu. Isti ti koji su arčili narodne pare danas mi pridikuju.

I onda prozivaju predsednika Vučića, što me nije ukorio. Odmah da kažem: nije tačno da me nije ukorio! Zapravo, on je pokušao da me ukori, baš istinski, rekavši da sam možda prešao granicu. Međutim, moj stav je moj stav. Imali smo jednu onako prilično žestoku polemiku i ja nisam prihvatio njegov stav.

„PUTIN DRHTI OD STRAHA“ Crna Gora šalje vojnike na granicu sa Rusijom

Uz sve to što ga poštujem, ali znate, to je demokratija, svako ima pravo na svoj stav. Ja se duboko ne slažem s onim što ta takozvana samozvana elita pokušava ovde da nam imputira, da ovde opet živimo u nekakvom bratstvu i jedinstvu, da se opet ljubimo.

Da, možda istinski nisam pokazao poštovanje prema Đokoviću koji navija za Hrvate, ali ja ne mogu da iskažem poštovanje prema nekom ko navija za reprezentaciju u čijim svlačionicama se pevaju Tompsonove pesme, čiji igrači viču. “Za dom, spremni!”, čija ih publika pozdravlja ustaškim pokličima, čiji igrači dižu nekad nacističke pozdrave.

Pod tim pozdravima, pod tim istim koljačima koje Tomspon slavi, moji sunarodnici su proterivani, ubijani, bacani u jame… Mogu da iskažem poštovanje prema Novaku Đokoviću i njegovoj porodici, oni su dosta učinili na Kosovu i Metohiji, kupili su zemlje da bi ostala srpska. Naravno da iskazujem poštovanje za sve što je učinio za ovu zemlju svojim igrama, to je velika reklama za Srbiju, ali jednostavno ne mogu da se složim s tim da je normalno da neko navija za Hrvatsku.

Kod nas u stranci vlada demokratija. Spreman sam da za svoj stav snosim i posledice ako treba. Ali ne mogu da dozvolim da me prozivaju autošovinisti poput Sergeja Trifunovića. Tog tipa Hrvati treba da uzmu za svoju maskotu. Kad je već mogao da nosi majcu Jovana Divjaka, generala koji je bio komandant jedinica koje su klale Srbe. Taj Divjak je, inače, Srbin, što je potpuno neverovatno.

Neka Sergej obuče majicu Anta Gotovine, šta bi falilo, pa da u onom domoljubnom zanosu, pošto je on vatreniji navijač hrvatske reprezentacije nego naše, za koju je, kao i svi ti autošovinisti želeo da propadne na SP, zapeva “Čavoglave” ili “Anice, kninska kraljice”, sve ono što Tompson peva, da proslavi Juru Francetića. Za tu našu reprezentaciju on i mnogi tvrde da je Vučićeva reprezentacija, pa su joj želeli sve najgore.


E, ne mogu da dozvolim da me takvi napadaju. Jesam imao žestoku polemiku s Vučićem i to je tako. Nije poenta u politici da napadaš nekog samo da bi ubrao politički poen. Niti tog Đilasa zanima Đoković, on je samo hteo da se slika s Novakom.

Kao što su Dudu Ivkovića proglasili izdajnikom zato što se slikao s Vučićem, tako će sutra proći i Đoković. Ja nemam problem s tim, jer nemam potrebu da se u životu ozbiljno bavim politikom. Zapravo, sve gledam kako bog da. Samim tim, slobodno želim da iznesem svoj stav.

Duboko sam ubeđen da je Đokoviću žao što je izneo takav stav, shvata koliko mu je to donelo negativnih poena u narodu, pre svega kod Srba Krajišnika, koji su ga najviše podržavali. To je ludilo, to je mazohizam.

MOSKVA PREDSTAVILA BESPILOTNU LETELICU BUDUĆNOSTI: Ameri ne mogu da poveruju da nešto takvo postoji (VIDEO)

I zato ovim završavam svu polemiku. Veliko poštovanje prema gospodinu Vučiću, nisam se složio s njim, ali duboko poštujem njegov stav i to što on kao najpopularnija osoba u ovoj zemlji uopšte želi da vodi oštru polemiku sa mnom. I zato sam ponosan što sam član SNS.


Uostalom, pogledajte emotivni Đukin nastup:

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)