TRI ĆUFTE NA OSMORO DECE! Majka se žalila na loše uslove u vrtiću, direktorka BAHATI ODGOVOR greškom poslala..

deca

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Jedna majka čiji je dvoipogodišnji sin dva meseca pohađao privatni vrtić u Žarkovu požalila se redakciji “Blica” rekavši da joj je dete gladovalo i bilo diskriminisano. Zbog žalbi nekolicine roditelja, ovu ustanovu posetila je i gradska prosvetna inspekcija i utvrdila da nije bilo nepravilnosti, ali pokušaj dobijanja odgovora od direktorke, koja je greškom poslala mejl nama umesto advokatu, i ostala gluva na naše pozive, ostaviće vas bez teksta.

– Ščepala je mog sina za ramena, oborila na kolena i vikala: “Pogledaj me”. Dete se naravno uplašilo, otimalo se, pa sam ga uzela za ruku i odvela na procenu po njenoj preporuci. Posetili smo defektologa, logopeda i psihologa koji su utvrdili da je dete sposobno za kolektiv i da je jedini problem to što mu kasni govor. Potom je upisan, ali smo oboje u međuvremenu navukli strah od vrtića. Pored toga, deca su gladovala jer su delili tri ćufte na osmoro dece – priča D. M. koja je svog sina nakon dva meseca ispisala iz ove ustanove.

Osim nje, još nekolicina roditelja bila je nezadovoljna tretmanom svojih mališana u žarkovačkom vrtiću zbog čega su pozivali inspekciju, a neki od njih su, kako kažu, podneli i tužbu.

PET MILIONA POJELA MACA?! Sergej Trifunović glavna tema u Skupštini Srbije

Međutim, iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu objašnjavaju da je inspekcija utvrdila da ništa od navedenog nije tačno.

– Prosvetna inspekcija Grada Beograda je bila u vanrednoj kontroli pomenute ustanove u avgustu i konstatovala da navodi nisu istiniti. Vrtić je obišla i Sanitarna republička inspekcija, o čemu ustanova ima zapisnik, i konstatovala da ustanova radi u skladu sa zakonom, bez ikakvih nepravilnosti – kažu iz ovog sekretarijata.

“Nismo dužni novinarima da se pravdamo”

Kada smo pokušali da stupimo u kontakt sa direktorkom predškolske ustanove, uputila nas je na svog advokata koji tog dana nije mogao da razgovara, a naredne tri nedelje se nije javljao. Ponovo smo stupili u kontakt sa direktorkom koja je tražila pismeni zahtev. Dobili smo odgovor preko imejl adrese očigledno upućen njenom advokatu.

PERFIDAN PLAN ALBANACA! Spremaju marš na Severnu Mitrovicu, kritična sredina sledeće nedelje

“… Ja sam se pravila blesava i rekla da ću Vas kontaktirati i uz moje insistiranje da mi dostavi na mejl ustanove šta joj treba i zašto. Nisu ništa objavljivali, jer moraju da saslušaju i drugu stranu… Budući na hronološki tok događaja – policija, sanitarna i prosvetna inspekcija, ne znam više ko bi nama još mogao doći u kontrolu rada ustanove. “

GLUMAC ODGOVORIO NA NAPADE NOVINARA: Kreteni, maltretirate roditelje dece koja se leče!

“Pa da sagledamo da samo minimalno zadovoljimo novine i kažemo da su svi navedeni iskazi neistiniti i da su nadležne institucije izvršile nadzor nad radom ustanove. Mi nismo dužni novinarima da se pravdamo…” napisala je 20. septembra direktorka da bi nakon toga odbijala da se javi na telefon ili je bila nedostupna, kao i njen advokat, tako da smo samo donekle ostali uskraćeni za detalje.

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)