TREBA VAM POSAO? Evo kako da zaradite 250 evra ležeći!

covek
Ako imate snage i živaca da ležite u krevetu 70 dana za redom, postoji agencija koja će vam isplatiti 18.000 dolara, piše Business Insider. 

Radi se o studiji “Bed Rest Studies — The Exercise Study” koju sprovodi američka NASA.

Iz NASE tvrde da je reč o istraživanju osmišljenom da minimalizuje gubitak mišićne, koštane i kardiovaskularne funkcije kroz visoko intenzivne intervalne aerobne vežbe naizmeničnim danima, kroz kontinuiranu aerobnu dnevnu vežbu.

Istraživanje bi trebalo da pokaže koliko pokretljivost i snaga tela, naginje opadanju ako je glava u ležećem, a noge u uspravnom položaju kroz 70 dana, 24 sata dnevno bez da ispitanik ustaje iz kreveta, uz izuzetak kada je potrebno da se obave posebni testovi kao što su oni na astronautima tokom bestežinskog stanja ili tokom leta svemirom.

[adsenseyu4]

 

Posmatranjem ispitanika naučnici će shvatiti kako će se tela astronauta ponašati u takvim uslovima u budućnosti.

Za vreme odmora ispitanici će moći da čitaju knjige, komuniciraju skajpom, igraju se na mobilnim telefonima, pohađaju on-lajn kurseve ili bilo šta što požele, dokle god nije potrebno da se ustaje.

Ispitanicima će se ugraditi kateteri i vrećice, a NASA je osigurala i specijalne tuševe za higijenu tela.

Nakon početne faze, ispitanici će imati nekoliko nedelja oporavka tokom kojih će naučnici proučavati kako se njihovo telo prilagođava uslovima suprotnim ležanju. Spremni su da plate 2.100 dolara za svaku nedelju ispitavanja koje ukupno traje 15 nedelja.

[adsenseyu1]

(Srbijadanas)

2 Comments on "TREBA VAM POSAO? Evo kako da zaradite 250 evra ležeći!"

  1. gde da se prijavim ??

    • rodja raicevic | 15. February 2015. at 10:58 |

      Nemojte objavljivati na taj nacin informacije da citaoci misle da je bas tako kako ste vi napisali. Naime na taj konkurs mogu samo da se prijave Amerikanci.

Comments are closed.