TRBUHOM ZA KRUHOM: Zaposlio sam se kao KONOBAR NA MORU, a život mi se pretvorio u PAKAO!

pivo

Foto:Dnevne.rs /pixabay

Mnogi tokom letnje sezone u regionu, “trbuhom za kruhom” posao traže na moru zbog navodne veće zarade jer su, sudeći prema pričama i ponudama, plate veće.

Na taj se potez odlučio i jedan Zagrepčanin, koji je želeo da ostane anoniman. On je, naime, u Zagrebu dao otkaz i na društvenim je mrežama objavio oglas da traži posao na moru. Posao kom se radovao bio je prava noćna mora.

[adsenseyu5]

Javili su mu se iz poznatog restorana u blizini Zadra gde su tražili konobara. Krenuo je za Dalmaciju vrlo brzo, a u njegovom plaćenom smeštaju dočekali su ga pacovi i bubašvabe.

Za platu od pet hiljada kuna (oko 80.000 dinara) radio je više od 13 sati i bez slobodnog dana. Radno vreme počinjalo je u 8, radili bi do 16 sati, napravili pauzu od dva sata i nastavljali bi istim tempom od 18 sati do 1 ujutro. Posao je bio tim teži, jer su radila samo dva konobara i treći bi povremeno dolazio kao pomoć. Nije mogao da zadrži ni bakšiš.

PRONAŠAO TORBU SA 50.000 EVRA: Kao NAGRADU od vlasnika dobio je.. (INFO)

– Dobro sam i korektno radio svoj posao, dobijao velike napojnice, ali nijednu nisam smeo da zadržim, sve je išlo poslodavcu. Uslovi su bili katastrofalni, ali kome da se požalim? Njih nije bilo briga. Budio sam se ujutro pre 8 i spavao posle 1 – ispričao je on.

Kaže da se u moru okupao tek dva puta u mesec dana, koliko je izdržao u katastrofalnim uslovima.

Zaključio je da bi bilo bolje da je ostao tokom sezone da radi u Zagrebu.

UŽAS U BANJALUCI: Unuk rekao „sad ćemo da te ZAKOLJEMO“, baku je spasila njena prisebnost! (INFO)

– Osim što radom zadržiš zaslužene napojnice koje pripadaju tebi, imaš slobodan dan, ne radiš više od 13 sati, plata je solidna – priča ogorčeni Zagrepčanin.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:Kurir)

[adsenseyu2]