TRAGIKOMIČNA ISPOVEST POPA KOJI IDE U ZATVOR ZBOG PIJANSTVA: Parastos po parastos i ja naduvah 2,06 promila (FOTO)

crkva

Foto: Telegraf/SPC/Eparhija valjevska

– Bio sam na daći jednoj, pa kako to ide po običaju našem, uzima se rakija za pokoj duše. I tako ja popijem jednu čašicu, pa drugu, i nakupi se tu. Tri parastosa tog dana. A posle svakog parastosa i rakije, uzima se i vino, isto radi običaja. I izađe me račun na kraju na 2,06 promila alkohola u krvi  – kaže mi iskreno sveštenik Miloš Ljubičić (70) iz ubskog sela Vrelo, koji je zadržan u policijskoj stanici na trežnjenju. A sad će morati i u zatvor na 15 dana.

Ne bi sveštenik ni bio priveden da posle silnih parastosa, kako kaže, oko jedan posle ponoći, nije seo za volan i krenuo kući.

– A šta ću, nije imao ko da me vozi, a ja živ čovek, napio se – jada mi se pop Miloš, doduše, kroz osmeh.

Zna on da je zgrešio i spreman je da okaje grehe u zatvoru, mada, nije da se nije bunio kad su ga priveli.

STAN ZA 500 EVRA PO KVADRATU: Evo ko će sve moći da kupi nekretninu i koja su ograničenja

– Ja sam bio sa sve mantijom na trežnjenju, ali ni mantija mi nije vredela. Policajci su ostali maksimalno profesionalni i držali se svog posla kao pijan plota. A ja prvo nisam hteo da potpišem ništa što su mi dali, ali sutradan ujutro jesam. Šta ću, kad već mora da se leži, ja ću da ležim – priča pop, i dalje kroz osmeh.

Pop Miloš iz mlađih dana/ Foto: SPC/Eparhija valjevska

Posle trežnjenja, sveštenik je sproveden sudiji Prekršajnog suda u Valjevu, koji mu je izrekao kaznu od 15 dana zatvora, devet meseci zabrane upravljanja motornim vozilo, a pored toga, dobio je i 15 kaznenih poena.

On će na izdržavanje zatvorske kazne biti upućen u roku od 15 dana, nakon pravosnažnosti presude Prekršajnog suda u Valjevu.

– Kaže meni sudija: “Ti ideš u Valjevo da ležiš”, a ja pitam da li može da se plati kazna, a oni kažu da ne može. I sad ću, kako stvari stoje, da ležim tih 15 dana u zatvoru.

ALEKSANDAR VUČIĆ O PENZIJAMA: Želimo da najsiromašniji građani mogu unucima da kupe čokoladu!

Na pitanje kako će to izgledati, opet mi odgovara kroz osmeh:

– Nemam pojma, ne mogu ni da zamislim. Došao neki novi zakon da ne može da se plati, pa sad šta bude, biće. Još mi sudija kaže da sam dobio olakšavajuću kaznu.

pop

Foto montaža: Dnevne.rs/Pixabay/printscreen/instagram/nps Srbije

– Sreća pa me ostavila da prođe seoska slava Sveti Nikolaj da to odradim, pa ću posle toga da idem da izdržavam kaznu.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs, J. Stakić/[email protected])