TRAGIČNA SUDBINA SRPSKIH RADNIKA U AFRICI: Otišli da zarade za svoju decu, UGUŠILI se na spavanju (INFO)

smrt

Foto ilustracija: Dnevne.rs/pixabay

Njih dvojica su se ugušili na spavanju, u noći između nedelje i ponedeljka

Dvojica srpskih radnika Marko Vasić (33) iz sela Radalj kod Malog Zvornika i Dragoljub Mitić iz mesta Ljiljanci u blizini Bujanovca poginuli  su u Gvineji, u Africi, gde su bili na privremnom radu preko jedne beogradske firme, prenose Novosti.

Njih dvojica su se ugušili na spavanju, u noći između nedelje i ponedeljka, a pretpostavlja seda je gušenje nastalo usled trovanja ugljen-monoksidom iz agregata koji im je obezbeđivao struju u sobi.

MOGU LI DA BUDEM GUVERNER, NISAM DUGO BIO NA FUNKCIJI? Sergejevo pitanje Aleksandru Vučiću je HIT na internetu! (INFO)

Radili su u rudniku boksita u gradu Kamsaru u Gvineji. Vasić je u ovoj zemlji radio od marta, a Mitić je stigao tri dana pre pogibije. 

Kuća Vasića u Malom Zvorniku zavijena je u crno. Roditelji pokojnog Marka su skrhani od bola. Ostalo im je tek toliko snage da preko firme koja je prganizovala odlazak dogovore dopremanje tela u Srbiju.

 

[adsenseyu1]

Porodica Dragoljuba Mitića još nije svesna tragedije koja se dogodila.

Prvi put je otišao u svet da radi, da zaradi za svoju decu i eto šta se desi. Ne vraća se živ. Ne znam ni šta ćemo ni kako ćemo, samo čekamo da donesu njegovo telo da ga sahranimo kako dolikuje – kaže Dragana Mitić, snaja nastradalog.

UBEDLJIVO NAJBOLJI TRIK SVIH VREMENA: Evo kako da odšrafite šraf BEZ PRAVOG KLJUČA (VIDEO)

Ministarstvo spoljnih poslova još nema potpune informacije o smrti dvojice sprskih radnika jer nemaju ambasadu u ovoj zemlji.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Večernje novosti)

 

[adsenseyu2]

[adsenseyu4]