TRAGIČAN SKOK: Goranu se padobran umrsio, sa 1.200 metara je tresnuo o zemlju, sada je invalid i svetski rekorder (FOTO)

avion

Foto: privatna arhiva

Tragičan skok desio se pre 15 godina, međutim volja za životom ne jenjava

Goran Todorović Faca padobranac je 63. padobranske brigade iz Niša. Uprkos tome što mu je, na osnovu struke, mesto u avionu i vazduhu, Faca već 15 godina vreme provodi na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Te, sada već daleke 2003. godine, Goran je zajedno sa svojim drugovima i kolegama iz brigade radio vežbe tokom kojih je sve bilo u redu. Skakali su sa visine od 1.200 metara i Faca je uspešno odradio četiri skoka. Međutim, u nebo se vinuo i peti put…

– Taj dan je pokušao da me slomi, međutim jaka volja kao i pomoć  ljudi koji su bili uz mene, pomogli su da okrenem priču u svoju korist – započeo je Faca razgovor za Telegraf.

To je bio njegov peti skok tog dana a 984. ukupno, međutim nije se odvijao ni blizu Goranovih zamisli.

– Nebo tog dana nije htelo da me prihvati. Imao sam uplitanje padobrana i u vazduhu se dešavala prava drama. Pri brzini od 120 kilometara na sat tresnuo sam o zemlju – seća se Faca dana koji mu je život okrenuo naopačke.

Ipak, uprkos brojnim prelomima koji su ga stavili u kolica, pucanjem creva i pre svega psihičkoj borbi, Faca je uspeo da odnese pobedu, okrene priču u svoju korist i ponovo se vine u nebo.

ŽIVA SAHRANJENA, 11 DANA VRIŠTALA I ZAPOMAGALA IZ KOVČEGA: Kada su rođaci otvorili GROB, njeno telo.. (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Nije bilo lako, išao je postepeno, ali jaka volja uspela je da okupi ljude iz celog sveta, ne bi li mu pomogli da postavi svetske i Ginisove rekorde. Kompletnu životnu priču ovog neustrašivog padobranca, heroja svojih snova i vojnika možete pogledati na početku teksta.

(Dnevne.rs /Izvor: D. Ivković, Telegraf.rs)