Teška ispovest najstarije od sestara Dabović: Otac me pretukao i poslao u Partizan, a tamo sam preživela pokušaj silovanja i najgoru torturu! (FOTO)

milica

Foto: Facebook

Nekada sjajna košarkašica zbog potresnih dešavanja nije mogla da napravi veću karijeru

Nekadašnja košarkašica, Jelica Dabović, dala je potresnu porodičnu i karijernu ispovest, pošto je preživela pokušaj silovanja.

Sestra Milice i Ane Dabović je još u autobiografiji opisala da je nju, sestre i brata Milana otac gotovo od rođenja tukao, kao i da je u 21. godini silovana od strane nepoznatog muškarca, dok je nekadašnji poznati košarkaš i trener Partizana pokušao da je siluje.

– Otac je došao sa mnom, Partizan mi je obećao… Ja sam potpisala ugovor na 10.000 maraka, potpisala sam za 3.000. Dali su mi, obećali pare, mom ocu, trebalo je da bude 5.000 za matični klub, 5.000 za mene, dali su 3.000 i ja sam potpisala. Oslanjala sam se na to da će ispoštovati svoj deo dogovora.

LEPA BRENA OPLJAČKANA NA AERODROMU?! Pevačici ukraden kofer u kojem je bila VELIKA SUMA novca!

Nikada to nisu platili, a moj otac je otišao za Herceg Novi, od toga je zavisila nova sezona. Iz kluba su mi rekli, reci, zamoli da pošalje ispisnicu.

– Otac je poslao ispisnicu, a pare nisu poslali. Ne samo da nisu poslali, suočila sam se sa mobingom prvi put u sportu.

Doživela sam mnoge neprijatne scene sa pojedincima u stručnom štabu Partizana.

Već sam 1. neprijatnosti imala na pripremama na Zlatiboru jer sam tražila pojačani trening, bila sam spremna kao životinja, 19 godina, u punoj snazi.

Pripreme su se pretvorile u pakao…

– Oni umesto da podrže moj elan, počeli su da me omalovažavaju, govoreći da nisu njihovi treninzi dovoljno dobri za mene, da sam ja došla kao najbolja i hoću poseban tretman. Već tu sam bila nesnađena, posle nedelju dana.

Ispostavilo se da oni mene nisu ni doveli da ja igram, već da radim neke druge stvari. Taj čovek koji je došao kod mene i kog nikad ne želim da imenujem, niti da mu pridajem na važnosti, zato što posle toga što se desilo, godinu dana, izgubio je sina u saobraćajnom udesu.

On jeste direktan krivac, zato što je radio sve stvari da mene natera da se pokajem što nisam otišla sa njim u krevet. On  je tada došao kod mene “da proveri kako sam”, skinuo se i skočio, bacio se na mene. Imao je ženu i decu, bila sam šokirana, zatečena, nije mi tako nešto palo na pamet.

dabovic

Foto: Facebook/Jelica Dabovic

Za mene je bila to strahota, potpuno neočekivana. Rekla sam mu, šta bi bilo da žena sazna za ovo? Oglušio se, hormoni su mu udarili u glavu. Nastavio je da me priteže, onda sam se setila, pošto otac važi za nasilnog i agresivno, svašta se očekuje od njega. Rekla sam “šta bi bilo da moj otac sazna”? Promenio je izraz lica, ustao je i obukao se, krenuo se da izađe.

Sve se pretvorilo u agoniju veoma brzo.

Rekao je: Od sada šta ti se bude dešavalo u Partizanu, nemoj misliti da sam ja kriv. Onda sam sedela na klupi, naredio je treneru da me ne ubacuje, iživljavali se, oduzimali stipendiju. To je bilo psihičko iživljavanje, tortura najstravičnija.

Sa ocem tada čak nije ni razgovarala.

– Istukao me je, pa me poslao da igram za Partizan. Mene od 19 godina, našamarao me i poslao u Beograd, nisam imala mogućnost da odlučujem. Morala sam da odem gde me šalje, on daje ispisnicu. Rekla sam “neću”, a on je rekao da idem jer se već sve dogovorio.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)