SVI GA PIJEMO! Smrtonosni napitak uništava nam zdravlje za samo 45 MINUTA

zena

Dnevne

Nedavna istraživanja pokazuju da konzumiranje gaziranih napitaka svakodnevno počinje pustošiti vaš unos hrane, a da ga čak i ne primetite.

Ovo je popis najuverljivijih razloga da se svakodnevno ne pijete gazirana pića.

Nedostatak vitamina

Fosforna kiselina sadržana u gaziranim pićima zajedno s kofeinom, koja ima diuretski učinak, započinje pranje hranjivih stvari i vitamina iz vašeg tela 60 minuta nakon što ste popili. Zamislite da se to događa svaki dan. Tako počinje nedostatak vitamina.

PROČITAJTE JOŠ Nemački naučnici otkrili kako da za TRI MINUTA očiste skoro sve viruse iz vazduha

Zubna erozija

Visoka kiselost i šećerni sastojci gaziranih pića oštećuju zubnu gleđ i šupljine. Ako dodate nisku količinu kalcijuma zbog nedostatka vitamina, možete završiti sa zubima koji trunu iznutra i spolja. I neće dugo trajati.

Anksioznost

Uz nedostatak sna, anksioznost je nuspojava konzumiranja kofeina. Takođe je dokazano da je vrlo zarazna, pa kad odlučite smanjiti dozu, možete osetiti glavobolje, razdražljivost, umor ili čak depresiju.

Gojaznost

Kada govorimo o dodatnoj težini, to nije toliko o tome kako izgledate, ali više o tome kako se osećate. Višak težine nije problem sam po sebi, ali povećava pritisak na vaš imuni i kardiovaskularni sistem, kao i na vaše zglobove i kosti, koje su već oslabljene nedostatkom kalcijuma.

PROČITAJTE JOŠ DA LI JE SRBIJA NA PRAGU KOLEKTIVNOG IMUNITETA?

Problemi kože

Konzumiranje gaziranih pića svaki dan ima isti učinak na kožu kao i pušenje. Konzumiranje sode ima upalni učinak na telo zbog visoke količine šećera.Dehidrira kožu, naglašavajući izgled finih linija i bora.To ubrzava starenje kože, što ga čini saggy i dosadno. Takođe preteruje ekcem, ili vrlo suvu, svrbljenu, upaljenu kožu i akne.

Problemi srca i krvi

Povećana količina lošeg holesterola povećava šanse srčanog udara. A žene koje konzumiraju te količine gaziranog pića imaju veću verovatnost za razvoj dijabetesa tipa 2.

Jeste li sigurni da to vredi?

 

Dnevne.rs, Espreso.rs, Novi.ba