SVE NADE SU PALE U VODU: Za Srbiju nema mesta na SVETSKOM PRVENSTVU

Srbija

Foto: Fonet

Nade Rukometnog saveza Srbije da bi naša reprezentacija mogla da dobije specijalnu pozivnicu za Svetsko prvenstvo u Egiptu danas su i zvanično “pale u vodu”.

Danas je stigla vest iz IHF (Međunarodne rukometne federacije), posle koje je jasno da će šampionat sveta proći bez Srbije.

Pozivnice su dobile Rusije i Poljska, a “izvisile” su Srbija, Severna Makedonija i Crna Gora. Na rukometnom Mundijalu, koji će se igrati od 13. do 31. januara 2021. godine u Egiptu učestvovaće 32 reprezentacije, a 30 učesnika je poznato.

Mesto na SP su obezbedili: Egipat kao domaćin, Danska kao branilac titule, potom predstavnici Afrike Alžir, Angola, Zelenortska ostrva, DR Kongo, Maroko i Tunis, zemlje Azije Bahrein, Japan, Katar, Jućna Koreja, iz Centralne i Južne Amerike dolaze Argentina, Brazil i Urugvaj, a iz Evrope Austrija, Belorusija, Hrvatska, Češka, Francuska, Nemačka, Mađarska, Island, Norveška, Portugalija, Španija, Slovenija, Švedska, Poljska i Rusija.

DR DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ UPOZORAVA: Nikako ne radite ovo s maskom, opasno je! EVO ZAŠTO JE VAŽNA ODREDNICA OD 15 MINUTA (INFO)

Ostala još dva upražnja mesta, koja su rezervisana za predstavnike Severne Amerike i Kariba, a njihovi kvalifikacioni turniri tek treba da se odigraju.

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas)