SVAKODNEVNA TORTURA?! Isplivao snimak iz Turske fabrike u Smederevu (VIDEO)

fabrika

FOTO: PRINTSCREEN/TWITTER

Nakon što je Kurir pisao o radnicima u turskoj fabrici “Kajzen” u Smederevu koji svakodnevno prolaze kroz torturu, na društvenim mrežama pojavio se snimak iz istoimene fabrike.

Snimak je osvanuo na Tviter profilu “Pokret tvrđava”, a u okviru snimka objavljen je i tekst u kojem tvrde da navodno šef za kontrolu proizvoda svakodnevno okuplja radnike, vređa ih i viče na njih.

Oni traže da se ovakva tortura zaustavi, napisavši da “Srbija nije kolonija”.

PROMENE NA POLITIČKOJ SCENI: Posle Malog u Vladu ulazi i Gojkovićeva, ali jedan dobro poznati političar će biti najveće IZNENAĐENJE (INFO)

Podsetimo, radnici u turskoj fabrici “Kajzen” u Smederevu svakoga dana proživljavaju pravi stres na poslu, na 300 radnica je jedan WC, na pauzi jedu pored klozetske šolje, u celoj hali rade samo četiri klima-uređaja, a ako radnik pogređi u šivenju, bacaju im hranu da ne bi mogli na pauzu.


Ove strašne podatke za Kurir je nedavno izneo Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, rekavši da je plata radnika jedva 25.000 dinara, a da se prekovremeno retko plaća.

“Mi smo zaposlenima u “Kajzenu” pružili pomoć s obzirom na to da imaju zabranu da oforme sindikat. Tretiraju ih kao da nisu ljudi! Muškaraci, kojih ima oko 50, imaju jedan WC u svlačionici, koja je i jedino mesto gde im je dozvoljeno da jedu”, navodi Veselinović.

POVEĆANJE PENZIJA: Sa 32.000 na 35.000, sa 60.000 na 65.331, dinara, a evo koliko će primati ostali (TABELA)

Kurir je tada pokušao da stupi u kontakt s menadžmentom fabrike, međutim sekretarica je uporno ponavljala kako niko od nadležnih nema vremena, a kad smo zatražili mejl adresu da pošaljemo pitanja, odbila je da nam je da.

“Možete da ostavite vaš mejl pa će vam oni reći ako vam je nešto potrebno. U velikoj su oni gužvi sada. Molim vas da vi nama date vaš mejl, imamo mi mejl, ali vi ostavite nama vaš. Ja trenutno ne mogu vama da dam mejl firme, moram prvo da se raspitam da li oni uopšte žele da vam daju izjavu”, rekla je tada sekretarica, šta god to značilo.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Kurir.rs)

1 Comment on "SVAKODNEVNA TORTURA?! Isplivao snimak iz Turske fabrike u Smederevu (VIDEO)"

  1. miha bukovac | 26. May 2018. at 23:52 |

    Mislim, treba da je jasno političarima (a i onima koji rade sa Turcima i uopšte – muslimanima) da su oni po mentalitetu, mentalnom sklopu još uvek robovlasničko društvo, odnosno, oni koji su poslodavci imaju robovlasničniki odnos do onih koji rade. U Srbiji je to još i gore obzirom da su radnici Hristijani koji su nekada bili “njihova raja” i sada se to opet vratilo! Oni političari koji su prodali fabriku njima (Turcima) trebalo je biti to jasno, ali njima je bilo samo da dobiju nešto novaca bez obzira kome je prodaju, jer (razmišljali su) “neće oni da rade u njoj”!

Comments are closed.