SUNOVRAT JEDNE PORODICE: Kako su Bojovići završili okruženi kriminalom

porodica

Foto: Printscreen/youtube

POZNATA beogradska porodica Bojović poslednjih nekoliko godina puni stupce crne hronike. Nikome nije jasno kako su se dve umetničke duše, Vuk i Anđelka, u jednom trenutku okružile kriminalom i smrću. Šta je pošlo naopako? Akademski vajar i slikarka imali su troje dece – Luku, Nikolu i Mariju.

Od svih njih, dugo godina najpoznatiji je bio otac porodice, i to kao direktor beogradskog zoološkog vrta, čiji je, gotovo, bio simbol. Kako mu je stasavao najstariji sin, stvari su počele da se menjaju. Bio je nestašan, pohađao je školu “Petar Drapšin”, i još kao jedva punoletan “proslavio” se pucnjavom u prestoničkom lokalu “Trozubac”, kada je ranio Mihajla Divca, novobeogradskog kriminalca.

Da bi ga sklonio sa ulice, Vuk Bojović je pozvao svog prijatelja Željka Ražnatovića Arkana i zamolio ga za pomoć. Jedva punoletan, Luka se obreo u Erdutu, ali ga komandant Srpske dobrovoljačke garde nije slao na front. Sve se promenilo kada je Arkan ubijen. Luka se, kako se veruje, priklonio Miloradu Ulemeku Legiji i osvetnicima za ubistvo komandanta. Luka Bojović nikada nije bio direktan član “zemunskog klana”, ali se veruje da je uvek bio uz njih. Onda je u jednom trenutku preuzeo vođstvo.

Za to vreme njegov brat Nikola i sestra Marija klonili su se nevolja. Živeli su daleko od kriminala, kao i ostatak porodice. Majka Anđelka je celu svoju profesionalnu karijeru provela na beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti, gde je bila profesor crtanja i slikanja. Iza sebe ima dvadesetak samostalnih i više od sto grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Njenim stopama krenula je ćerka Marija, koja je takođe završila slikarstvo, a danas se bavi i ikonopisom.

LETE IZ STRANKE ONI KOJI SU VUČIĆU ZABOLI NOŽ U LEĐA: Prvi na udaru biće sin Tome Nikolića

Navodno, prvi udarac za Anđelku bio je to kada je Vuk napustio porodični dom i sa drugom ženom dobio ćerku. U to vreme njen najstariji sin Luka već je uveliko gazio stranputicom. Kada je uhapšen u Beogradu 2007, Vuk i Anđelka demantovali su u medijima da on ima bilo kakave veze s kriminalom i nervirali se što se pišu “laži o njemu”.

Onda je uhapšen u Španiji 2012. godine pod optužbom da je šef mafijaške grupe iza koje su mnogobrojne likvidacije, ali i šverc narkotika. Zajedničkim snagama Bojovići su pokušavali da mu pomognu. Vuk je paralelno brinuo o zoološkom vrtu, a Anđelka se još više posvetila umetnosti.

Međutim, godinu kasnije zadesila ih je strašna sudbina. Ubijen im je mlađi sin Nikola, koji nije imao veze s kriminalom. Ubrzo se pokazalo da je nastradao u bezumnom činu krvne osvete samo zato što je Lukin brat. Likvidiran je dok je nosio ocu doručak.

TRAMP PREUZIMA DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE?! Oteraće Mogerini, EVROPA se više NIŠTA ne pita!

Vuk Bojović se od toga nikada nije oporavio. Preminuo je godinu kasnije. Sahranjen je pored svog sina Nikole, i Anđelka je očajnički plakala pored njihova dva groba.

Majka Anđelka i sestra Marija neprekidno su tražile pravdu za Nikolinu smrt. Da li je umorna od čekanja ugledna beogradska umetnica i slikarka odlučila da uzme pravdu u svoje ruke, znaće se kada istraga bude završena.

(Dnevne.rs/Izvor: V.N., Novosti.rs)