SUĐENJE TANJI LUKIĆ: Odbrana tvrdi da se njena beba SAMA OTROVALA (INFO)

beba

Foto: Fejsbuk

Metadon je bebi dat jednokratno i to u smrtonosnoj dozi, svedočio je veštak danas na suđenju Tanji Lakić Mahud, optuženoj za ubistvo deteta. On je dodao da tako malo dete nije moglo samo da se otruje. 

Ovo je juče, pred većem sudije Bojana Mišića u Višem sudu u Beogradu, na suđenju Tanji Lakić Mahud, koja se tereti za ubistvo svoje osmomesečne ćerkice Anje, čije je beživotno telo, uvijeno u najlon kese, nađeno na terasi njenog stana na Vračaru, izjavio dr Branimir Aleksandrić, sudski veštak sa Instituta za sudsku medicinu.

On je potom objasnio da su nagađanja oko toga da je, eventualno, mala Anja umrla jer je uzela metadon preko majčinog mleka (Tanja je bila na metadonu pre, za vreme i posle trudnoće i porođaja) – besmislica:

[adsenseyu5]

– Metadon se daje kao terapija heroinskim zavisnicima u toku trudnoće i posle porođaja – objasnio je Aleksandrić. – Međutim, samo jedan odsto se izlučuje preko mleka i on ne može izazvati nikakve poremećaje kod bebe, a kamoli smrt.

– Kod bebe smo pronašli ogromne količine metadona u organima i nema sumnje da je on dat jednokratno, što je izazvalo smrt deteta.

Doktor je potom istakao i da je veštačeno vreme smrti male Anje, pregledom njenog tela.

ZAKON PRIVLAČENJA: Zašto nikada ne treba da idete PRAZNIH RUKU kod nekoga U GOSTE, JEDINI RAZLOG!

DA LI JE MOGUĆE DA SE BEBA SAMA OTROVALA

– Vreme smrti određuje se na osnovu razvoja osobina leša, temperature, uslova u sredini gde je nađen, ali i na osnovu stvari koje su bile na njemu i oko njega. U ovom slučaju, beba je bila obučena u benkicu i pelene, uvijena u peškir, a onda u stolnjak i stavljena u tri najlonske kese. Što je više odeće na telu, a posebno najlon-kesa u kojima se vazduh potpari, “pospešuju” se uslovi truljenja – kaže doktor.

Odbrana Tanje Lakić Mahud insistirala je na tome da veštak objasni da li je moguće da se njena beba sama otrovala.

[adsenseyu1]

Veštak je bio isključiv:

– Beba od osam meseci nikako nije mogla sama da popije metadon. Dakle, apsolutno se isključuje mogućnost da se dete samo otrovalo – tvrdi Aleksandrić.

NA SUĐENJE S NANOGICOM

Sud je potom saslušao i dr Dušana Keckarevića, sa Biološkog fakulteta u Beogradu, koji je radio DNK analize. Ovaj veštak je istakao da su na mestu događaja nađeni uglavnom biološki tragovi optužene Tanje:

– U većini, ako ne na svim uzorcima, uočeni su tragovi optužene, uz prisustvo onih koji ukazuju na poreklo deteta – kaže stručnjak.

ODREKLA SE SINA I IZBACILA GA IZ KUĆE: Evo kako je pevačica ODREAGOVALA na pitanje o porodičnom skandalu!

Sud je, stoga, odbio predlog optužene i njenog advokata o veštačenju DNK tragova osoba koje su povremeno boravile u njenom stanu i zakazao sledeći pretres za kraj novembra.

Optužena je danas, po prvi put od kako traje suđenje, u Katanićevu došla od kuće s nanogicom, pošto joj je sud prethodno odredio kućni pritvor. Na suđenje je, u crnom ponču sa kapuljačom i lica zaklonjenog iza tamnih naočara, došla u pratnji majke, a potom im se pridružio i Tanjin otac i advokat.

LOŠE ZDRAVSTVENO STANJE?!

Inače, sud je optuženoj, posle brojnih molbi, na prošlom pretresu ukinuo pritvor u CZ i zamenio ga kućnim, jer je Tanja to tražila zbog lošeg zdravstvenog stanja, starih roditelja i ćerke koju ima iz prvog braka. Takođe, prestala je da važi i opasnost od uznemirenja javnosti, pa joj je stavljena nanogica.

MISLILI SU DA JE LUDA DOK NIJE NACRTALA SAT: Tada su doktori shvatili UŽASNU istinu (VIDEO)

Bivši muž Tanje Lakić Mahud – Plasido Mahud, s kojim je imala malu Anju, tužio ju je zbog nasilja u porodici. Kako je rečeno na pretresu, Plasido tvrdi da ga uznemirava mejlovima i porukama sa lažnog Instagram profila, na koje kači njegove fotografije. Optužena, međutim, tvrdi da to nije istina. Ko je u pravu, utvrdiće sud.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu4]